Ο Πάουλο Ντιμπάλα δεν γινόταν να φύγει από την Ιταλία. Και δεν μπορούσε να πάει σε καλύτερη ομάδα: τη Ρόμα.

Ένα γνωστό ρητό λέει πως «η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία ημέρα». Ακόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο τα βρήκε λίγο… σκούρα στην πρώτη του σεζόν στην «αιώνια πόλη». Κάτι η ήττα από τη Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης, κάτι η βαριά ήττα από την Μπόντο Γκλιμτ. Ωστόσο, το πρόσημο στο τέλος ήταν θετικό με την κατάκτηση του Conference League. Αλλά ο «special one» ακόμα… μετράει, όπως φάνηκε και στη μεταγραφή του Πάουλο Ντιμπάλα.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας οι επαφές του έμπειρου τεχνικού ήταν εκείνες που έκαναν τον Αργεντινό να υπογράψει με τους «τζιαλορόσι». Τι και αν είχε επαφές με την Ίντερ; Τι και αν η Μίλαν σκεφτόταν σοβαρά να κάνει το μεγάλο «μπαμ» μαζί του; Τι και αν πριν μερικά χρόνια η Premier League έδειχνε η καλύτερη και πιο ανταγωνιστική επιλογή για εκείνον;

Εν τέλει ο Μουρίνιο με τα τηλεφωνήματά του και τις συζητήσεις τους στο τηλέφωνο τον «έφτιαξε» για τα καλά ψυχολογικά. Τώρα μένει να δούμε ποιος θα είναι ο Ντίμπαλα στο γήπεδο υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού που έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό και σκληροτράχηλο σύνολο. Ένα σύνολο, όμως, χωρίς ποιότητα από τη μέση και μπροστά.

Όμως, ο Λατίνος μέσος με το 21 στην πλάτη έχει όλα τα φόντα για να χορέψει. Όχι μόνος του, όχι μόνο τους αντιπάλους του. Αλλά με τον Μουρίνιο. Άλλωστε το τάνγκο είναι χορός για δύο!

H... εμμονή του Μουρίνιο με τον Ντιμπάλα κρατάει χρόνια!

H… εμμονή του Μουρίνιο με τον Ντιμπάλα κρατάει χρόνια!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στη Γιουβέντους, μέχρι και την τελευταία του στο Τορίνο ήταν από εκείνους που ξεχώριζαν. Είτε με τις εμφανίσεις του, είτε με τα γκολ του και τις ασίστ του. Είχε αρκετούς τρόπους για να έχει τα ΜΜΕ καρφωμένα πάνω του. Όπως και τα βλέμματα από την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον γούσταρε εξ αρχής. Όχι μόνο τώρα στη Ρόμα επειδή απλά και μόνο έμεινε ελεύθερος από τη «Μεγάλη Κυρία». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προσπαθήσει να τον κάνει δικό του όταν εκείνος βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εις μάτην.

Ο «special one» δεν έχασε την αισιοδοξία του όταν άλλαξε ομάδα και πάγκο. Όταν ο Μουρίνιο πήγε στην Τότεναμ σκεφτόταν πόσο πολύ θα πήγαιναν τα λευκά των Λονδρέζων στον Ντιμπάλα. Και πάλι τίποτα στο φινάλε. Έπρεπε να τριτώσει το… κακό για τους δυο τους, ώστε να δώσουν τα χέρια και να ξεκινήσουν ιδανικά και δυναμικά.

Εκεί θέλει να βλέπει τον Ντιμπάλα ο Μουρίνιο

O Πάουλο Ντιμπάλα είναι κλασική περίπτωση… ποδοσφαιρικής βλάβης. Δηλαδή ναι μεν το άθλημα έχει προχωρήσει και έχει εξελιχτεί, με αποτέλεσμα να έχουν αφανιστεί τα περισσότερα «δεκάρια». Αλλά ο Αργεντινός είναι ένας από τους τελευταίους που παίζει με… ποιότητα και όχι τόσο με ταχύτητα ή δύναμη. Γι’ αυτό και άλλωστε θα ήταν μεγάλο ρίσκο για εκείνον αν άφηνε τώρα -ή έστω και πιο παλιά- την Ιταλία για την Premier League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει μία Ρόμα που χάνει δύσκολα. Αλλά θέλει να φτιάξει μία Ρόμα που θα νικάει εύκολα. Και ο Ντιμπάλα είναι το αλατοπίπερο σε αυτό που έχει κατά νου να φτιάξει. Όπως όλα δείχνουν ο Πορτογάλος τεχνικός για να εκμεταλλευτεί όλα του τα… όπλα θα χρησιμοποιήσει δύο συστήματα κατά πάσα πιθανότητα: είτε το 3-2-4-1, είτε το 4-2-3-1 και στα δύο ο Ντιμπάλα θα είναι πίσω από τον επιθετικό σε ρόλο 10αριου.

Ο Αργεντινός με τις κοφτές του ντρίμπλες, αλλά κυρίως με τις κάθετες πάσες που είναι σκέτη μαχαιριά για τις αντίπαλες άμυνες αναμένεται να κάνει εύκολη τη ζωή των επιθετικών που θα έχει είτε δίπλα του, είτε μπροστά του. Ειδικά του Τάμι Έιμπραχαμ που θα είναι ο «φουνταριστός». Παράλληλα, με τις μακρινές μπαλιές του δεν αποκλείεται να βρει πολλές φορές το κεφάλι του Άγγλου φορ που έχει δείξει ότι είναι κίνδυνος- θάνατος για τις ιταλικές άμυνες!

Ωραίος ο νέος, αλλά και ο παλιός είναι… capitano

Όπως γράψαμε και ακριβώς πιο πάνω ο ρόλος του Πάουλο Ντιμπάλα θα είναι εκείνος του 10αριου στη Ρόμα. Άρα, τι καλύτερο από το να πάρει και το ανάλογο νούμερο στους Ρωμαίους; Έλα, όμως, που αυτό ανήκε μία… ζωή στον Φραντσέσκο Τότι. Έλα, όμως, που από τότε που ο «capitano» τα κρέμασε το 2017 δεν έχει αποπειραθεί κανείς να πάρει το πιο βαρύ νούμερο.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος παίκτης πριν δει τον Ντιμπάλα να υπογράφει στη Ρόμα με δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι θα ήταν τιμή του να φορέσει εκείνος τη φανέλα του. Αλλά ο Αργεντινός δεν είχε καμία πρόθεση να δείξει ασέβεια προς τον θρύλο του συλλόγου. Έτσι, πήρε το «21».

«Με ρώτησαν αν θέλω τη φανέλα με το 10, που εδώ έχει μια ιδιαίτερη σημασία χάρη στον Τότι. Τους ευχαρίστησα αλλά τους είπα ότι πιστεύω πως ανήκει ακόμα στον Τότι για όλα όσα έχει καταφέρει. Για να φορέσεις μια τέτοια φανέλα πρέπει πρώτα να αποδείξεις πως τη σέβεσαι. Μια μέρα ίσως μπορέσω να τη φορέσω», τα λόγια του.

Πάντως και με το «21» γίνεται… δουλίτσα. Μιας και έχει ήδη πουλήσει 535.000 φανέλες, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Κάπως έτσι ξεπέρασε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου είχε το σχετικό ρεκόρ από το 2018 με τη Γιουβέντους, έχοντας πουλήσει 520.000!

Το μυστήριο με τη Γιουβέντους

H διοίκηση της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια παίρνει πολλές και… περίεργες αποφάσεις. Αρκετές εξ αυτών δεν κάνουν και τόσο καλό στα συμφέροντα του συλλόγου. Ο Πάουλο Ντιμπάλα το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη «Μεγάλη Κυρία», έμεναν -λέει- τα τυπικά.

Οι ημέρες περνούσαν, το ίδιο και οι αγωνιστικές και επίσημη ανακοίνωση δεν… Μέχρι που στην καρδιά του Χειμώνα οι σχέσεις των δύο πλευρών έγιναν ανάλογα παγωμένες. Όπως και της εποχής. Κανείς δεν ξέρει ακόμη τον ακριβή λόγο που η ιταλική ομάδα τα «έσπασε» μαζί του. Σίγουρα ο Αργεντινός είχε θέματα τραυματισμών και δεν ήταν στην καλύτερη φάση του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τόσο η αφοσίωσή του στα χρώματα της Γιουβέντους όσο και η ποιότητά του ήταν αναμφισβήτητες. Εκείνος από τη μεριά του περίμενε -και εν μέρει δικαίως- περισσότερη αναγνώριση για όλα όσα έχει προσφέρει. Στο τέλος οι δρόμοι τους χάθηκαν και χώρισαν. Ο Ντίμπαλα μέχρι και το τέλος τα έδινε όλα. Άλλωστε δεν ήταν λίγα τα γκολ του που όχι μόνο ήταν εντυπωσιακά στο μάτι. Αλλά ήταν και εντυπωσιακά… αποτελεσματικά για τους στόχους που είχε θέση ο σύλλογος του Τορίνο.

Έτσι, η Ρόμα εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις και τον έφερε στην «αιώνια πόλη». Άλλωστε εκεί οδηγούν όλοι οι δρόμοι!