Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Γαλλίας με τον αγώνα να σημαδεύεται από το ατύχημα του Σαρλ Λεκλέρ. Δεύτερος ο Χάμιλτον και τρίτος ο Ράσελ.

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing είχε όπως αποδείχθηκε ένα εύκολο μεσημέρι και πήρε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα του Grand Prix Γαλλίας. Πρόκειται για την 7η νίκη του Ολλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη φετινή σεζόν και την 27η στην καριέρα του. Με την οποία και διευρύνει σημαντικά το προβάδισμά του στο φετινό πρωτάθλημα από τον Σαρλ Λεκλέρ ο οποίος εγκατέλειψε. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δύο Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζόρτζ Ράσελ.

Από την στιγμή της εκκίνησής του, ο αγώνας κυλούσε ήρεμα. Με τον Λεκλέρ να ηγείται του αγώνα μπροστά από τον Φερστάπεν. Ο Μονεγάσκος της Ferrari έδειχνε να ελέχγει την κατάσταση μέχρι που στον 19ο γύρο ήρθε το γεγονός που άλλαξε τα πάντα. Ο Λεκλέρ συγκεκριμένα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του σε μια στροφή από μηχανικό λάθος και καρφώθηκε στις προστατευτικές μπαριέρες με δύναμη. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να εγκαταλείψει. Χάνοντας έτσι τεράστιο βαθμολογικό έδαφος για το πρωτάθλημα.

Ο Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε το “δώρο” αυτό και δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Φτάνοντας πρώτος στην γραμμή τερματισμού. Από εκεί και έπειτα η μάχη επικεντρώθηκε στις θέσεις 3-5. Όπου οι Τζορτζ Ράσελ, Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ έδωσαν τρομερές εικόνες δράσης. Όλα αυτά σε μια πολύ καλή μέρα και για την Mercedes.

Με τον Λιούις Χάμιλτον (στον 300ο αγώνα της καριέρας του) να τερματίζει στη δευτερη θέση και τον Τζόρτζ Ράσελ να ανεβαίνει στο τριτο σκαλί του βάθρου μετά από μια έντονη διαρκή μάχη με την Red Bull του Σέρχιο Πέρεζ. Στην οποία αναδείχθηκε νικητής κατα τους τελευταίους γύρους όταν έπιασε στον Μεξικανό της Red Bull στον ύπνο μετά το τέλος του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Πέραν της τριάδας του βάθρου (Φερστάπεν, Χάμιλτον, Ράσελ) την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine-Renault), Λάντο Νόρις (Mclaren), Εστεμπάν Οκόν (Alpine-Renault), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mclaren) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Oι δηλώσεις του νικητή Μαξ Φερστάπεν:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Oι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές έπειτα από 12 αγώνες

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Το επόμενο ραντεβού για το πρωτάθλημα της Formula 1, είναι προγραμματισμένο για τις 29-31 Ιουλίου στην Βουδαπέστη και την πίστα του Ούνγκαρορινγκ. Εκεί όπου και θα διεξαχθεί το Grand Prix Ουγγαρίας. Το δέκατο τρίτο της φετινής σεζόν.