Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Άρης διέσυρε με 5-1 την Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σκέφτεται ήδη τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εντυπωσιακός ήταν ο Άρης στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς! Οι Θεσσαλονικείς συνέτριψαν 5-1 υποδεχόμενοι την Γκόμελ στο «Κλ. Βικελίδης» και απλούστευαν τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς. Πλέον η προσοχή της ομάδας του Μπούργος στρέφεται ήδη στους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του ματς

Ο Άρης μπήκε με φουλ επιθετικές στον αγώνα, ο οποίος είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημα. Η ομάδα όμως που σκόραρε πρώτη ήταν η Γκόμελ. Συγκεκριμένα, στο 11′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Άφι έπιασε την κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο, να αλλάζει τροχιά (μπερδεύοντας τον Κουέστα) και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση. Ο Πάλμα έκανε μία επέλαση μέσα στην περιοχή, κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Γκρέι. Στο 27′ ο Καμάτσο έχασε μεγάλη ευκαιρία καθυστερώντας να εκτελέσει από διαγώνια θέση ενώπιον του Σαντόφσκι. Στην εξέλιξη της φάσης οι «κίτρινοι» κέρδισαν φάουλ περιμετρικά της περιοχής. Την ευθύνη ανέλαβε στο 28′ ο Ιτούρμπε, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή με την… τέλεια εκτέλεση (2-1).

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Πάλμα πέρασε κάθετα στον Καμάτσο, ο οποίος αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα για το 3-1, με το «Κλ. Βικελίδης» να παίρνει… φωτιά!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γκόμελ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κουέστα. Στο 61′, ο Πάλμα έκανε το 4-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Στο 79′ ξανά ο Πάλμα πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Σαντόφσκι, κλέβοντας και πασάροντας στον Γκρέι που έκανε το 5-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Νταμπό (70′ Παπέ Σεΐκ), Ντουκουρέ, Γκρέι (83′ Χατζηιωάννου), Ιτούρμπε (70′ Μαντσίνι), Μπράμπετς, Πάλμα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Καμάτσο (83′ Μαζικού).

ΓΚΟΜΕΛ (Βλάντιμιρ Νεβίνσκι): Σαντόφσκι, Ματβέιτσικ, Πάντια, Εμάνουελ Άφι, Κοστρόφ, Αλεκσίεβιτς (44′ Ανουφρίεφ), Αντεόλα (73′ Γερμάκοβιτς), Κουτσίνσκι, Μάκα (73′ Γκογκολασβίλι), Μπαγκά, Σέντκο (80′ Ποταπένκο).