Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τα κρίσιμα ματς απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα όπου φυσικά μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Με το ημερολόγιο να γράφει ακόμη μήνα Ιούλιο προφανώς καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Ειδικότερα όταν μιλάμε για τόσο σημαντικά ματς. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Ολυμπιακός. Με τους νέους παίκτες να μην έχουν μπει ακόμα στο κλίμα και τους προπονητές να εξετάζουν λύσεις ώστε να κάνουν τις ομάδες τους καλύτερες, αυτό που ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» το μόνο που θέλουν είναι την πρόκριση. Και μπορούν να το καταφέρουν ακόμα κι αν δεν είναι στο 100% ετοιμότητας.

Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αντιλαμβάνονται πως έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στα playoffs του Champions League, την οποία δεν θέλουν να αφήσουν να πάει χαμένη.

Τι «γεύση» άφησε ο Ολυμπιακός στα φιλικά;

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Υπήρξε μία σταθερότητα στην άμυνα (όχι πάντα) αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός ακόμα δεν το έχει.. βρει. Δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες και απειλεί κυρίως από στατικές φάσεις. Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός αυτό δεν είναι ένα καλό δείγμα. Πολλοί θα υποστηρίξουν πως ίσως ο παίκτης που λείπει από τον Ολυμπιακό είναι ο Φορτούνης. Σίγουρα, ο Φορτούνης έδινε άλλη πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Όμως δεν είναι στα πλάνα του προπονητή που πάντα κάτι περισσότερο ξέρει από όλους μας.

Από την αρχή του αγώνα προσπαθεί να πιέζει ψηλά. Να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του αντίπαλου. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε έμφαση στην αντοχή των παικτών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τα ματς με την Μακάμπι. Μένει να δούμε και την εμφάνισή τους στο γήπεδο.

Η εκτίμηση της 11άδας

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να δείχνει πως θα έχει σε πρώτο πλάνο το 4-3-3. Μία εκτίμηση για τους 11 των Πρωταθλητών Ελλάδας είναι με Βατσλίκ στο τέρμα, άμυνα με Βρσάλικο, Παπέ Σισέ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο (υπάρχει και η επιλογή του Μανωλά) και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο εξάρι ο Εμβιλά και μπροστά του οι Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά. Στην επίθεση η τριάδα να απαρτίζεται από τους Ζίνκερναγκελ, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή το 4-4-2. Τότε η πιθανότερη ενδεκάδα θα είναι με τους Βατσλίκ, Βρσάλικο, Σισέ, Παπασταθόπουλο ή Μανωλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά ή Μαντί Καμαρά, Μασούρα, Ζινκερνάγκελ και στην επίθεση τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και τον Ελ Αραμπί.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν μεταξύ άλλων διεκδικούν τόσο ο Κανέ όσο και ο Μπουχαλάκης.

Στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός θα βρει θερμοκρασίες περίπου στους 28 βαθμούς Κελσίου με πάνω από 70% υγρασία την ημέρα του αγώνα. Επίσης το παιχνίδι είναι ήδη sold out.

Μπαράκ Μπαχάρ: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό

«Η κλήρωση με τον Ολυμπιακό είναι δύσκολη, αλλά θα έχει ενδιαφέρον. Πιστεύω πως μπορούμε να τους κερδίσουμε αν βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς και διορθώσουμε τα λάθη μας. Θεωρώ πως έχουμε ενισχυθεί και θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι».

Στη Μακάμπι Χάιφα ελπίζουν για πρόκριση επί του Ολυμπιακού και φυσικά έχουν πιθανότητες να το πετύχουν. Θέλει να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και να είναι αυτή που μετά από τα δυο παιχνίδια θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο και θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Οι Ισραηλινοί, που έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς την προετοιμασία τους από τον Ολυμπιακό, ελπίζουν σε πρόκριση, έχοντας καταστρώσει ένα ειδικό πλάνο για να σταματήσουν τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και τον Παπέ Αμπού Σισέ.

Γνωρίζουν ότι ο Ελ Αραμπί μπορεί να τους «σκοτώσει», ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και με τον Σισέ, ο οποίος θα έχει ειδικό ατομικό μαρκάρισμα στα στημένα του Ολυμπιακού στην επίθεση για να αντιμετωπιστεί.

Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που πάντα ξεκινά δυνατά την αναμέτρηση. Μπαίνει με το «μαχαίρι στα δόντια». Αυτό έδειξε και στον αγώνα με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό και από το πρώτο λεπτό να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τη Μακάμπι Χάιφα

«Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον της Maccabi Haifa, που θα γίνει την Τετάρτη (20/7, 20.00, Cosmote TV, επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός), στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, έκανε γνωστή την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Σισέ, Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κανέ, Κούντε, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μανωλάς, Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδης, Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βατσλίκ, Βαλμπουενά, Βρσάλικο, Ζινκερνάγκελ».