Η ιστορία του Ματ Ράιαν είναι διαφορετική από πολλές άλλες. Μετά το κολέγιο εργαζόταν σε ένα νεκροταφείο και αργότερα ως ντελιβεράς για τις εταιρείες DoorDash και UberEats. Έμεινε εκτός του draft το 2020. Σήμερα κυνηγά μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους!

Ο Ματ Ράιαν έκλεψε την παράσταση στη συναρπαστική νίκη της Βοστώνης επί του Μιλγουόκι πριν λίγες ημέρες στο Summer League που διεξάγεται στο Λας Βέγκας. Ο Ράιαν είχε 23 πόντους σε 25 λεπτά προερχόμενος από τον πάγκο πετυχαίνοντας συνολικά έξι τρίποντα. Ο 25χρονος φύλαξε το καλύτερο για το τέλος, καθώς το τελευταίο του τρίποντο ήταν αυτό που χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο και με ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας κατάφερε να βάλει μπροστά τους Σέλτικς 5 δέκατα πριν από το τέλος του αγώνα. Στην προσπάθεια του, μάλιστα, τραυματίστηκε και αντί να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, έμεινε σωριασμένος στο παρκέ. Μπορείτε να δείτε την εν λόγω φάση παρακάτω.

Η μέχρι τώρα πορεία του στο NBA 

Ο Ράιαν έμεινε εκτός του draft το 2020. Η πρώτη ευκαιρία του δόθηκε από τους Καβαλίερς στο Summer League του 2021. Αργότερα υπέγραψε με τους Νάγκετς, για να γίνει waive πριν από την έναρξη της σεζόν to 2021.Έτσι, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της rookie σεζόν του (2021-22) στη G League, παίζοντας τόσο για τους Γκραντ Ράπιντς Γκόλντ του Ντένβερ όσο και για τους Μέιν Σέλτικς της Βοστώνης. Σε 16 παιχνίδια με τους Γκολντ είχε μέσο όρο 18,6 πόντους και σούταρε με 38.5% από τη γραμμή του τρίποντου. Σε 14 αγώνες με τους Μέιν, είχε μέσο όρο 20,4 πόντους και 44,9% στα σουτ εκτός παιδιάς. Αυτά τα ποσοστά γύρισαν τα κεφάλια της διοίκησης των Σέλτικς προς το μέρος του και του χάρισαν ένα two-way συμβόλαιο στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Ράιαν έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ στις 10 Απριλίου 2022. Έπαιξε πέντε λεπτά, σημειώνοντας τρεις πόντους και ένα κλέψιμο.

Το φετινό summer league μπορεί να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για αυτόν να διεκδικήσει μία θέση σε κάποιο ρόστερ της επερχόμενης σεζόν. Με την εμφάνιση του απέναντι στους Μπακς δείχνει πως μπορεί να το καταφέρει.

https://twitter.com/KwaniALunis/status/1546689627628589057?s=20&t=Jp0BO-5Ewx2vgbz4_INUkQ

Μοίραζε πίτσες. Tώρα μοιράζει buzzer beater

Σε ένα άρθρο που έγραψε ο Τζέι Κινγκ της The Athletic κατά τη διάρκεια των περασμένων πλέι οφ, αποκαλύφθηκε ότι ο Ράιαν μετά το κολέγιο έκανε διάφορες δουλειές. Αρχικά, εργαζόταν σε ένα νεκροταφείο και αργότερα ως ντελιβεράς για τις εταιρείες DoorDash και UberEats.

Μετά το buzzer beater του, κατάφερε να σηκωθεί και να αποχωρήσει χωρίς βοήθεια από το γήπεδο. Ήταν ο άνθρωπος της στιγμής και πολλοί δημοσιογράφοι έσπευσαν για να του πάρουν μία δήλωση. Σε μια από τις  συνεντεύξεις, ο Ράιαν φάνηκε εμφανώς συγκινημένος καθώς σκέφτηκε το πόσο μακριά έφτασε μέσα σε λίγους μήνες. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Είναι αρκετά συγκινητικό, οι τελευταίοι 11 μήνες ήταν τρελοί. Ήμουν σπίτι για ενάμιση χρόνο.  Δεν ξέρω αν ακούσατε την ιστορία μου, αλλά οδηγούσα για την Door Dash πριν από ένα χρόνο. Το να είμαι εδώ και να είμαι μέρος των Μπόστον Σέλτις είναι ξεχωριστό. Είναι ξεχωριστό.”

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Ράιαν μπορεί να διακριθεί και να κερδίσει μια θέση στα υπεργεμάτα ρόστερ της λίγκας. Αναμένουμε τη συνέχεια της ενδιαφέρουσας ιστορίας του.