Παναθηναϊκός και Άρης είχαν την χειρότερη δυνατή κλήρωση, αλλά αν προκριθούν μπαίνουν ισχυροί στα playoffs του Conference League. Εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ για τα playoffs.

Δεν… χαμογέλασε η κλήρωση σε Παναθηναϊκό και Άρη καθώς κληρώθηκαν με δύσκολους αντιπάλους συγκριτικά με τους άλλους υποψήφιους. Όμως εάν κάνουν την υπέρβαση και προκριθούν τότε θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Europa Conference League. Από την άλλη πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Την πιο κακή κλήρωση στο Conference League είχε ο Παναθηναϊκός. Στον γ’ προκριματικό γύρο οι «πράσινοι» θα έχουν πιθανότατα τον δυσκολότερο απ’ όλους τους υποψήφιους αντιπάλους και συγκεκριμένα τη Σλάβια Πράγας. Η ομάδα της Τσεχίας αντιμετωπίζει στον β’ προκριματικό την αδύναμη Σεντ Τζόζεφς και εφόσον προσπεράσει το πολύ χαμηλό εμπόδιο της ομάδας του Γιβραλτάρ, θα βρεθεί στον δρόμο του «τριφυλλιού». Στα θετικά είναι πως ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει τους Τσέχους θα πάρει τη θέση της ως ισχυρός στην κλήρωση για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ως ισχυρός κληρώθηκε με το ζευγάρι Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) – Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα). Η Βελέζ, η οποία πέρσι απέκλεισε την ΑΕΚ, δεν τρομάζει τον ΠΑΟΚ και ο δρόμος του παραμένει ορθάνοιχτος για να μπει στα playoffs. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει την Λέφσκι Σόφιας.

Ο Άρης εάν αποκλείσει την Γκόμελ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Στον πάγκο της ομάδας του Ισραήλ επέστρεψε φέτος ο Βλάνταν Ίβιτς και είναι μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι με τη Ζίρε.

Τα πρώτα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου του Conference League είναι προγραμματισμένα για τις 4 Αυγούστου, με τις ρεβάνς να διεξάγονται μια εβδομάδα μετά, στις 11 Αυγούστου.

Οι σημαντικές ημερομηνίες των προκριματικών του Conference League:

21 Ιουλίου: Πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού

28 Ιουλίου: Ρεβάνς του 2ου προκριματικού

2 Αυγούστου: Κλήρωση των playoffs

4 Αυγούστου: Πρώτοι αγώνες του 3ου προκριματικού

11 Αυγούστου: Ρεβάνς του 3ου προκριματικού

18 Αυγούστου: Πρώτοι αγώνες των playoffs

25 Αυγούστου: Ρεβάνς των playoffs