Ο Άρης προχώρησε σε μία ακόμα μεταγραφική κίνηση καθώς απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Ραφαέλ Καμάτσο. Ποιος είναι ο νεαρός εξτρέμ και τι μπορεί να προσφέρει στους «κίτρινούς»;

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ραφαέλ Καμάτσο ως δανεικός για έναν χρόνο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Καμάτσο θα αποτελέσει το 7ο μεταγραφικό απόκτημα του φετινού Άρη.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, που πλέον ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. είναι η επιλογή των ανθρώπων του Άρη για τα άκρα της επίθεσης. Αν και ο Καμάτσο αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης, έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και στο αριστερό άκρο. Ακόμα μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό στην θέση “10”.

Καμάτσο

Ποιος είναι ο Ραφαέλ Καμάτσο;

Ο Καμάτσο ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι και το 2013. Έπειτα μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Το 2016 ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Λίβερπουλ , αγωνιζόμενος κυρίως με την U23 των Reds. Τον Ιανουάριο του 2019 κατόρθωσε να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλόπ, στην ήττα απέναντι στην Γούλβς για το FA Cup. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο στην Premier League, περνώντας ως αλλαγή στην θέση του Μοχάμεντ Σαλάχ, σε μία νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με σκορ 4-3.

Το καλοκαίρι του 2019, ο πορτογάλος επιθετικός επέστρεψε στην χώρα του για λογαριασμό της Σπόρτινγκ. Με την ομάδα της Λισαβόνας έχει καταγράψει συνολικά 28 συμμετοχές, με μόλις 1 γκόλ και 1 ασίστ.

Έκτοτε έχει δοθεί δανεικός στην Ρίο Άβε και την Μπελενένσες. Στην Ρίο Άβε αγωνίστηκε συνολικά 11 φορές και πέτυχε 3 γκόλ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπελενένσες, μετρώντας 17 συμμετοχές και μόλις μια ασίστ, χωρίς όμως να βρει δίχτυα.

Καμάτσο

Τι μπορεί να προσφέρει ο Καμάτσο στον Άρη;

Όπως φαίνεται η επιλογή του Άρη μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ποδοσφαιριστής αναζητά την ποδοσφαιρική του αναγέννηση και θεωρεί, όπως όλα δείχνουν, ότι ο Άρης μπορεί να του δώσει την ευκαιρία που ψάχνει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι ήταν η ιδανικότερη λύση για τον πορτογάλο επιθετικό. Είναι μία ομάδα με αρκετά υψηλούς στόχους. Φυσικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης στοχεύει στην κατάκτηση ενός τροπαίου και την συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Από πλευράς Άρη, ο Καμάτσο είναι ένας ποδοσφαιριστής με αρκετές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο παρόλο που είναι μόλις 22 ετών. Δεν είναι λίγο να προπονείσαι υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλόπ και να είσαι συμπαίκτης με ποδοσφαιριστές όπως ο Σαντιό Μανέ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο 22χρονος επιθετικός είναι γρήγορος και καλός χειριστής της μπάλας. Επίσης έχει την ικανότητα να φεύγει στον χώρο εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του.

Ανεπίσημο ντεμπούτο και γκολ

Πριν καλά καλά την επίσημη παρουσίαση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Καμάτσο έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, αγωνιζόμενος για 30 λεπτά. Στο 61′ ο Χερμάν Μπούργος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και με διάθεση να αλλάξει την εικόνα του Άρη. Αυτό μάλιστα το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Καμάτσο έδειξε από το πρώτο κιόλας φιλικό, τι μπορεί να προσφέρει στον Άρη και ποιος είναι ο λόγος που έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να τον φέρουν στην Θεσσαλονίκη. Στο 65′ πραγματοποίησε σουτ εκτός περιοχής το οποίο όμως δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε εύκολα ο Τζολάκης. Στο 74′, σε δύο χρόνους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγωντας το σκορ. Στο 86ο λεπτό έδειξε τι μπορεί να προσφέρει ακόμα στους Θεσσαλονικείς. Ξεκίνησε μια ωραία προσπάθεια από αριστερά και πέρασε με περίτεχνο τρόπο όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του. Όμως στο τέλος της φάσης στάθηκε άτυχος, καθώς ο Τζολάκης απομάκρυνε ενστικτωδώς την μπάλα.