Ο Ολυμπιακός δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του ακόμα, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει ήδη την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το Final Four του Βελιγραδίου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ερωτηθεί για τις κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός. Η απάντηση του Έλληνα προπονητή ήταν απλή: «Έχουμε έναν πολύ καλό κορμό. Ο Πρίντεζης είναι 37, όμως συνολικά είμαστε καλά. Θα χρειαστεί απλά να προσθέσουμε 2-3 παίκτες».

Η λογική του έμπειρου τεχνικού δεν άλλαξε από τότε. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη τον κορμό τους και θα βασιστούν σε αυτόν. Συνεπώς μένει να προχωρήσουν σε ορισμένες κινήσεις για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Το ρόστερ έχει ουσιαστικά κλείσει και οι Πειραιώτες περιμένουν με αγωνία τι θα γίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ήδη οι πρώτες δύο κινήσεις έχουν γίνει επίσημες με Τζοέλ Μπολομπόι και Αϊζέια Κάνααν να πιάνουν λιμάνι αρχικά. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Άλεκ Πίτερς, ενώ τα ρεπορτάζ κάνουν λόγω για συμφωνία με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Όμως τη σήμερον ημέρα αν δεν πέσουν οι υπογραφές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αν όλα όμως κυλήσουν ως έχουν, τότε θα υπάρχει αρκετό ταλέντο.

Οι προκαθορισμένες αποχωρήσεις και η ίδια λογική

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι λίγο-πολύ γνώριζαν ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν. Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Κουίνσι Έισι και φυσικά ο Γιώργος Πρίντεζης, δεν θα παρέμεναν στο ρόστερ. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πριν λίγες μέρες ήρθε να προστεθεί και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που αναμένεται να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως αν ο Βεζένκοφ παραμείνει τότε δεν χρειάζεται να πάει σε αλλαγή φιλοσοφίας. Κάτι που θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση. Παρά μόνο σε αλλαγές προσώπων που απλά θα καλύψουν τα κενά όσων έφυγαν. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της προετοιμασίας και γενικά για το όλο οικοδόμημα που προσπαθεί να χτίσει ο 57χρονος τεχνικός.

Άμεσες προσθήκες με Μπολομπόι και Κάνααν

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολύ γρήγορα τη φυγή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και αυτή του Χασάν Μάρτιν. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν σε συμφωνία με τον Αϊζέια Κάνααν για να καλύψει τη θέση «2». Ένας όχι πολύ διαφορετικός παίκτης από τον ομογενή γκαρντ. Και αυτό ήταν μια πολύ σημαντική παράμετρος για την προσθήκη του.

Από την άλλη πλευρά, ο αντικαταστάτης του Χασάν Μάρτιν είναι μια αναβάθμιση. Φυσικά ο πρώην σέντερ των Ερυθρόλευκων είναι πιο ταλαντούχος επιθετικά, όμως ο Τζοέλ Μπολομπόι αναμένεται να δώσει σκληράδα. Είναι πολύ καλύτερος αμυντικός και φυσικά πολύ πιο έμπειρος στη Euroleague. Μια αρκετά… safe επιλογή.

Ο Πίτερς και η… εκκρεμότητα που έχει ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες έχουν βρει τους δύο παίκτες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την γραμμή των ψηλών. Ο ένας είναι ο Άλεκ Πίτερς και ο άλλος ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Στην περίπτωση του Αμερικανού φόργουορντ όλα είναι πλέον επίσημα και αναμένεται να είναι το back-up του Βεζένκοφ. Ένας παίκτης με εξαιρετικό σουτ που θα δώσει λύσεις ειδικά όταν ο Βούλγαρος θα είναι στον πάγκο. Ουσιαστικά λοιπόν θα πάρει τη θέση του Πρίντεζη ως δεύτερος και τη… θέση του Έισι ως ξένος.

Η αποχώρηση του αρχηγού του Ολυμπιακού από την ενεργό δράση άφησε ένα… κενό στο ελληνικό στοιχείο. Γι’ αυτό και η ενδεχόμενη απόκτηση του Αντετοκούνμπο αποκτά άλλη βαρύτητα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν βρεθεί κοντά στον 24χρονο σέντερ και πέρυσι, όμως η υπόθεση του δεν προχώρησε. Φέτος όμως, εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορέσει να προσφέρει αρκετά ερχόμενος από τον πάγκο.

Με δύο λόγια λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει προχωρήσει -μέχρι στιγμής και με τα τωρινά δεδομένα- σε αλλαγές μόνο προσώπων. Παίκτες που έμοιαζαν με τους προκατόχους τους. Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει διάθεση να αλλάξει πολλά. Ήταν προσεκτικός, γρήγορος στις κινήσεις του και όπως όλα δείχνουν θα πάει στη νέα σεζόν με την ίδια συνταγή και την ίδια λογική.