Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ποιος είναι ο Ισλανδός αμυντικός που «κέρδισε» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του;

Σε ρυθμούς Χόρντουρ Μάγκνουσον κινούνται όλοι στον Παναθηναϊκό. Από σήμερα κιόλας ο Ισλανδός θα ενταχθεί στην αποστολή του «τριφυλλιού», εκεί όπου οι «πράσινοι» πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Παίκτης και ομάδα έχουν συμφωνήσει σε όλα, με το «τριφύλλι» να πραγματοποιεί μια πολύ γενναία οικονομική προσφορά. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός θα περάσει σήμερα από τον απαραίτητο κύκλο ιατρικών εξετάσεων. Από αύριο θα αρχίσει προπονήσεις, αρχικά ατομικά αφού είναι πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας και έπειτα θα μπαίνει σταδιακά με την υπόλοιπή ομάδα.

Ποιος είναι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον;

Μέλος της χρυσής γενιάς της Ισλανδίας, η οποία πήγε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro (2016) και Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018), ο Μάγκνουσον ξεκίνησε την καριέρα του στη Φραμ του Ρέικιαβικ, όπου γεννήθηκε.

Λίγο προτού ενηλικιωθεί, το 2011, πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους. Το 2013 ήρθε ο… προβιβασμός στην πρώτη ομάδα της Γιούβε, με την οποία όμως ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής δεν θα έπαιζε ποτέ. Τον Αύγουστο, παραχωρήθηκε στην Σπέτσια της Serie B, με τους «μπιανκονέρι» να διατηρούν το 50% των δικαιωμάτων του. Ακολούθησε ένας ακόμα δανεισμός στην Τσεζένα και το 2016 μετακόμισε στην Μπρίστολ Σίτι της Championship. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, όπου μετείχε ως διεθνής, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμφώνησε με τη Σίτι για τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού, για ποσό που φέρεται να έφτασε τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Στη ρωσική πρωτεύουσα θα έμενε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Συνολικά, φόρεσε 93 φορές τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!