Ο Νικ Κύργιος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του και δήλωσε... εντυπωσιασμένος από τον εαυτό του.

Ο ομογενής από την Αυστραλία, Νικ Κύργιος, προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Wimbledon. Είναι κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Για να τα καταφέρει απέκλεισε με καθαρή νίκη στα τρία σετ τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν (43ος στον κόσμο), επικρατώντας με 6-4, 6-3, 7-6/5.

Ο 27χρονος πρωταθλητής παραδέχτηκε πως δεν πίστευε πως θα έκανε μια τέτοια πορεία στο αγγλικό τουρνουά: «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έφτανα ως εδώ. Πίστευα ότι η ευκαιρία μου είχε περάσει, ειδικά με τη θέση στην οποία βρισκόμουν πριν δύο χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος με τον εαυτό μου και με την ομάδα μου, για όλα όσα περάσαμε τα τελευταία χρόνια.»

Τσιτσιπάς και Κύργιος τιμωρήθηκαν με πρόστιμο

Τσιτσιπάς και Κύργιος την… πλήρωσαν ακριβά. Η διοργανώτρια Αρχή του Γουίμπλεντον, «All England Lawn Tennis and Croquet Club», επέβαλε πρόστιμο στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Νικ Κύργιο, για την απρεπή συμπεριφορά που επέδειξαν, κατά την διάρκεια του αγώνα τους, για τον τρίτο γύρο του φημισμένου Grand Slam, που έληξε με νίκη 3-1 του δεύτερου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων και ο Ελληνοαυστραλός (Νο 40) με 4.000 δολάρια. Ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου, εξελίχθηκε σε… ξεκαθάρισμα, όταν ο Κύργιος άρχισε να επιτίθεται στον υπεύθυνο γραμμής, ενώ στην συνέχεια, ζήτησε τον αποκλεισμό του αντιπάλου του, ο οποίος εκτόξευσε μία μπάλα στις εξέδρες.

Μόλις έμαθε την απόφαση των διοργανωτών, ο Κύργιος, ανήρτησε στο Twitter, ένα εικονίδιο που ξεκαρδίζεται στα γέλια…

Να θυμίσουμε πως μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε… δεύτερος γύρος. Γύρος δηλώσεων, με τους δύο τενίστες να ανταλλάσσουν «φιλοφρονήσεις» ο ένας για τον άλλον.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Πόσες φορές να το πούμε;