Με μια μαγική εμφάνιση, η τρομερή Ελλάδα επικράτησε 9-7 της Κροατίας στον μικρό τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Μόνο περηφάνια γι’ αυτή την ομάδα! Η Ελλάδα ισοπέδωσε την Κροατία (9-7) στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της, το χάλκινο μετάλλιο!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά με 4-0 για την Ελλάδα, με την άμυνα να δίνει ρεσιτάλ. Οι Κροάτες σε εκείνο το σημείο αντέδρασαν και μείωσαν σε 5-4.  Οι παίκτες του Βλάχου δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με μια μαγική αντεπίθεση έφτασε ξανά στο ασφαλές +4 (8-4).

Οι «χρβάτσκι» σε μία απέλπιδα προσπάθεια μείωσαν σε 8-6, οι διεθνείς έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, αλλά ο Τζωρτζάτος είπε νέο «όχι» σε σουτ του Μπούριτς στον παραπάνω, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Στην επόμενη ελληνική επίθεση ο Κάκαρης κέρδισε άλλη μία αποβολή, ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ, έδωσε οδηγίες και έκλεισε με το… κλασικό «πάμε να το τελειώσουμε!». Οντως, η εθνική κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και ο Ντίνος Γενηδουνιάς βρήκε ανοιχτό πεδίο για να σουτάρει και ουσιαστικά να «σφραγίσει» τη νίκη.

Με μόλις έντεκα ετοιμοπόλεμους παίκτες, με το βάρος της απογοήτευσης από την ήττα του ημιτελικού, με εμφανώς κόντρα διαιτησία, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών έδειξε την αξία της και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το χάλκινο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς. Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1. Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1. Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2. Γούβης, Κάκαρης 3. Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς. Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίτσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χαρκόφ 1, Πόπαντιτς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Πόσες φορές να το πούμε;