Με ψήφους 6-5 οι μέτοχοι της EuroLeague αποφάσισαν την αποπομπή του Τζόρντι Μπερτομέου από την θέση του προέδρου,

Παρελθόν από την θέση του CEO της EuroLeague αποτελεί οριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής επικύρωσε το φινάλε της θητείας του Ισπανού παράγοντα από την θέση του προέδρου της διοργάνωσης, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια) μαζί με τις δύο τουρκικές (Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε) υποστήριξαν πως ήταν άκυρη η ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί, κάτι που όμως δεν προχώρησε. Οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν άλλαξαν άποψη και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως οι πέντε ομάδες που υποστήριξαν τον Μπερτομέου απείλησαν με προσφυγή στα ανώτατα δικαστήρια. Μένει να φανεί αν κάνουν πράξη τη δήλωσή τους αυτή.

Η ΤΣΣΚΑ παρόλο που δεν θα συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση έδωσε κανονικά το παρόν στο συμβούλιο. Εξάλλου παραμένει ακόμα μέτοχος της διοργάνωσης.

Έτσι οριστικοποιήθηκε το τέλος εποχής του Ισπανού παράγοντα και πλέον η EuroLeague μπαίνει σε μία νέα εποχή.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Πόσες φορές να το πούμε;