Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γύρισε και επίσημα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στους πάγκους 2,5 χρόνια μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της Μπαρσελόνα. Όπως αναμενόταν, ο «Τσινγκούρι» είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της Μπιλμπάο.

Οι εκλογές του συλλόγου από τη χώρα των Βάσκων έφεραν τις εξελίξεις. Έτσι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μπαρσελόνα θα αναλάβει και πάλι την αγαπημένη του Μπιλμπάο.

Ο Βάσκος επιχειρηματίας Χον Ουριάρτε, εξελέγη πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο και είχε δηλώσει από την αρχή πως στόχος του θα είναι η υπογραφή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Έτσι δεν άργησε να έρθει η συμφωνία, με τον Ισπανό να επιστρέφει στο San Mames για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Υπό τις οδηγίες του ο σύλλογος προκρίθηκε πέντε φορές στην Ευρώπη, τη μια εξ’ αυτών στο Champions League και κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 2015.

«Καλώς ήρθες πίσω στο σπίτι σου, Ερνέστο». Αυτό είναι το μήνυμα της ομάδας στο βίντεο – ανακοίνωση της επιστροφής του. Ο Βαλβέρδε, ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της ομάδας (306), θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στο Σαν Μαμές.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε!