Ο Τομά Ερτέλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «L'Equipe» στάθηκε στη νύχτα πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα που του στέρησε τη θέση του από την ομάδα για δύο μήνες.

Διάθεση για… αυτοκριτική είχε ο Τομά Ερτέλ μιλώντας στην «L’Equipe».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «ψυγείο» τον Γάλλο γκαρντ, καθώς παραμονές του ματς με τον Παναθηναϊκό, για την Ευρωλίγκα, εκείνος διασκέδασε σε νυχτερινό μαγαζί. Ο διεθνής γκαρντ εμφανίστηκε μετανιωμένος και αναγνώρισε το μεγάλο λάθος που έκανε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην περιπετειώδη αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τομά Ερτέλ:

«Βγήκα στην Αθήνα μια μέρα πριν από το παιχνίδι. Η κατάσταση ήταν περίπλοκη, η ομάδα βρισκόταν σε ένα σερί ηττών. Γράφτηκε πως βγήκα και γύρισα το πρωί, ήταν λάθος. Όμως, όταν σκέφτομαι αυτή την ιστορία στεναχωριέμαι. Με μια κακή επιλογή κατάστρεψα όσα ήλπιζα πως θα…χτίσω με μια σπουδαία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα έκανα ποτέ το ίδιο λάθος. Είχαμε μια διαφωνία λίγες μέρες μετά και απολογήθηκα. Πλήρωσα για το λάθος μου και δεν θα το ξανακάνω.

Αυτό το λάθος κατέστρεψε τη σεζόν μου και όσα θα μπορούσα να πετύχω στη Μαδρίτη. Είχα ρόλο στην ομάδα, είχα και καλές και κακές στιγμές. Όλοι οι παίκτες θέλουν περισσότερο χρόνο, περισσότερες ευθύνες. Ήμουν ικανοποιημένος και δεν σκεφτόμουν κάτι άλλο. Όμως, στο τέλος ο κόσμος κράτησε την τελευταία εικόνα. Θα θυμούνται αυτό το γεγονός, όπως και το ότι δεν έπαιξα για δύο μήνες».

Για την επεισοδιακή αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα: «Γνώριζα ότι οι εκπρόσωποί μου διαπραγματεύονταν με τη Ρεάλ και όχι με την Μπαρτσελόνα. Οι πρώην εκπρόσωποί μου συζητούσαν για τη λύση του συμβολαίου μου με την Μπαρτσελόνα, η οποία περίμενε ότι θα υπογράψω στη Φενέρμπαχτσε. Τότε πήγε με την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη και η Μπαρτσελόνα τα έμαθε όλα παραμονές του ματς με την Εφές».

Για τις σχέσεις του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Στην Μπαρτσελόνα έφτασα σε ένα εξαιρετικό επίπεδο ωριμότητας, ενώ είχα κατακτήσει και τρία Κύπελλα. Αλλά, όταν ήρθε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν με ήθελε στην ομάδα. Δεν ξέρω γιατί. Θα μπορούσα να είχα φύγει, αλλά ήθελα να αποδείξω ότι κάνει λάθος. Αυτό δεν έγινε και μπήκα σε μία αμήχανη στιγμή. Η άφιξή του στην Μπαρτσελόνα άλλαξε τα πάντα και μετά το περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, δεν μου μίλησε καν. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου».