Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στους πάγκους και την τεχνική ηγεσία ομάδας για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει στους πάγκους! Κι όμως, είναι αλήθεια. Το «μυρμήγκι» θα αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία ομάδας μετά το πέρασμά του από τη Μπαρτσελόνα. Ποιας ομάδας όμως; Μα ποιας άλλης; Της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Βάσκος επιχειρηματίας Χον Ουριάρτε, εξελέγη πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο San Mames και έγινε ο 33ος πρόεδρος στην ιστορία της ισπανικής ομάδας. Πρώτη του κίνηση, φυσικά, η άφιξη του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των Βάσκων, προκειμένου να ξεκινήσει την τρίτη του διαδρομή στη θέση αυτή. 
 
Ο Βαλβέδε είναι ο προπονητής που έχει διευθύνει τους περισσότερους επίσημους αγώνες στην Αθλέτικ. Συνολικά 307 μεταξύ των σεζόν 2003-04 και 2004-05 και αργότερα σε εκείνες μεταξύ 2013 -14 και 2016-17. Γνώριμος στη χώρα μας, αφού πέρασε δύο φορές (2008-09 και 2010-12) με επιτυχία από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Αλλά εξακολουθεί να μην προπονεί μετά την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα, στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Η νίκη του Ουριάρτε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Καταλωνίας, Mundo deportivo, ματαιώνει την επιστροφή του Μπιέλσα στην Αθλέτικ, δεδομένου ότι ο Αργεντινός προπονητής ήταν αυτός που επέλεξε ο υποψήφιος Αρεχαμπαλέτα. Ο νέος πρόεδρος αναζητά νέο γενικό διευθυντή ποδοσφαίρου, αφού εκδιώχθηκε ο Μεξικανός Κάρλος Αβίνια λόγω κάποιων παλιών tweets με ρατσιστικά, ομοφοβικά και ξενοφοβικά σχόλια.