Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είχε την πρώτη συγκέντρωση στο κλειστό του Περιστερίου ξεκινώντας την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία.

Την πρώτη της συγκέντρωση στο κλειστό του Περιστερίου είχε την Παρασκευή (24/6) η Εθνική μας ομάδα, η οποία ξεκίνησε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όλοι όσοι κλήθηκαν από τον Δημήτρη Ιτούδη έδωσαν κανονικά το παρών. Μοναδικός που απουσίαζε ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο λόγω των υποχρεώσεών του με την Βιλερμπάν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, Δημήτρης Ιτούδης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο πρόεδρος προσπάθησε να με κάνει να συγκινηθώ αλλά κρατήθηκα. Η τιμή είναι μεγάλη για μένα. Ο λόγος του είναι ενωτικός και μόνο περηφάνεια βγάζει. Οι παίκτες είναι εδώ, θυσιάζουν πολύτιμο χρόνο και μοιάζει με τις παλιές εποχές που οι αθλητές περίμεναν να συναντηθούν για να εκπροσωπήσουν την Εθνική. Είμαι περήφανος που μαζί με όλους τους συνεργάτες θα ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας. Έχουμε μια τεράστια προσπάθεια στις 30 Ιουνίου απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Θα προσπαθήσουμε σε 5-6 μέρες να γνωριστούμε. Ξέρω τα παιδιά και με ξέρουν, αλλά θέλω να τους γνωρίσω και να με γνωρίσουν. Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο ξέρω και στο γνωρίζω. Η δεύτερη προσπάθεια έχει να κάνει με την προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ».

Πανευτυχής που ξεκινάει η εποχή του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

«Περίμενα πολύ καιρό να έρθει αυτή η στιγμή που ο Δημήτρης Ιτούδης θα φορά αυτή τη φανέλα και θα είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε μια προσπάθεια που πρώτα από όλα έχει σκοπό να μας ενώσει όλους και πέρα από την περηφάνια, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ και δεν χαίρομαι μόνο εγώ, αλλά όλοι. Είναι πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος του βεληνεκούς του Δημήτρη Ιτούδη να είναι αποδεκτός από όλους. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μας ενώσει όλους, παίκτες, φιλάθλους και να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η Εθνική ομάδα, όπως της αρμόζει. Η Εθνική ομάδα είναι πολύτιμη για όλους και θέλει ανθρώπους που την αγαπούν και τη νοιάζονται. Χαίρομαι επίσης που βλέπω παίκτες που είναι εδώ με μεγάλη χαρά και διάθεση. Κι όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε σένα, Δημήτρη».

Ωραίο συναίσθημα χαρακτήρισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου τη συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να τονίζει πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο.

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είμαστε όλοι μαζί, τουλάχιστον όσοι είμαστε διαθέσιμοι. Ξεκουραστήκαμε λίγο και τώρα πάλι μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόουτς για την εικόνα της ομάδας και τον πήχη που είναι ψηλά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλό νέο αίμα. Ο κόουτς είναι εδώ και προσθέτει την εμπειρία του και την προσωπικότητα του για την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό».

Τέλος, ως την ιδανική επιλογή για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας χαρακτήρισε ο Κώστας Παπανικολάου τον Δημήτρη Ιτούδη.

«Φρέσκα κουλούρια! Το θέμα είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι στο ματς με τη Μ. Βρετανία. Η μοναδική μας ήττα ήταν από αυτή την ομάδα και χρειάζεται συγκέντρωση από όλους μας για να απορροφήσουμε σε αυτές τις λίγες προπονήσεις όσα θέλει το τεχνικό τιμ. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί η Μ. Βρετανία μάς ακολουθεί στον επόμενο όμιλο και θα είναι κρίμα να κουβαλήσουμε μια δεύτερη ήττα και να πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη. Μιλάμε για έναν καταξιωμένο προπονητή, που έχει κάνει ήδη πολλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Νομίζω πως ήταν η ιδανική επιλογή για την Εθνική ομάδα, το έχει κερδίσει με τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να αρχίσουμε».