Ο Ντένις Αλίγιαγκιτς είναι με κάθε επισημότητα παίκτης του Ολυμπιακού και το Debut.gr ζυγίζει πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του.

Ολυμπιακός και Αλίγιαγκιτς θα πορευτούν μαζί τα επόμενα τρία χρόνια. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του 19χρονου άσου ως το 2025 μέσα σε γενικό κλίμα… μελλοντικής επένδυσης. Μίας επένδυσης που ήρθε φτηνά αφού οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει με την Σλάβια Πράγας με ένα ποσό 350.000 ευρώ και 20% ως ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή σε ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης. Αυτό το ποσοστό δείχνει εν μέρει και τον χαρακτήρα της μεταγραφής. 

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει πλέον ένα κλαμπ παραγωγής. Βρίσκεται, άλλωστε, στις λίστες πολλών μάνατζερ αλλά και αθλητικών διευθυντών ομάδων ως σύλλογος που καθιερώνει παίκτες. Και αυτό δεν είναι κάτι μικρό. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να αποτελέσει την ομάδα, όπου κάποιος παίκτης θα βάλει τα θεμέλια για να συνεχίσει την καριέρα του αλλού. Αλλά και πως ο ίδιος ο Ολυμπιακός προσπαθεί να χτίζει κάθε χρόνο έναν κορμό παικτών που κάνουν τη διαφορά είτε με την εμπειρία είτε με τις προοπτικές τους.

Αυτές τις προοπτικές είδε ο Ολυμπιακός και στον Αλίγιαγκιτς. Ο 19χρονος Τσέχος επιθετικός έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Παρά το ύψος του (1.88) έχει άνεση με τη μπάλα στα πόδια, έχει ταχύτητα ενώ χρησιμοποιεί και το δεξί και το αριστερό του πόδι. Ντριμπλάρει, τελειώνει φάσεις ενώ έχει εξαιρετικά… δυνατό πόδι.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός από τον Αλίγιαγκιτς;

Να δείξει στο γήπεδο πως αξίζει τις ευκαιρίες που θα πάρει. Θα πάρει πολλές; Δεν γνωρίζει κανείς. Αλλά πιθανότατα όχι. Δεν προορίζεται για βασικός, ούτε καν για rotation. Ωστόσο, σε αυτές τις φορές που θα παίξει θα πρέπει να τραβήξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Έχει τα προσόντα, ο Ολυμπιακός τον πίστεψε, ο Μαρτίνς είδε κάτι σε αυτόν και συμφώνησε στην αγορά του. Άρα ο δρόμος είναι ανοικτός. Τα σκυλιά όμως -κατά πόσο θα βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό του- δεν ξέρουμε αν είναι δεμένα. Όταν έρθει η ώρα θα το διαπιστώσει. Εμπειρία δεν έχει. Τουλάχιστον από μεγάλα πρωταθλήματα με σοβαρό ανταγωνισμό. Ωστόσο, ως νέος ποδοσφαιριστής έχει όρεξη να διακριθεί.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποδείξει πως δεν είναι ακόμα ένας… περαστικός αλλά ένας ακόμα χρήσιμος παίκτης στα χέρια του Μαρτίνς.