Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι και πλέον τον συνδέει ακόμη ένα δεδομένο με τον πατέρα του.

Λίγες οικογένειες μπορούν να πουν ότι έχουν «γαλάζιο αίμα». Και αυτές είναι μόνο οι βασιλικές. Αυτό τουλάχιστον ξέραμε μέχρι στιγμής. Μέχρι που ήρθαν οι Χάαλαντ να αλλάξουν και αυτό τον κανόνα.

Την αρχή την έκανε πρώτος ο πιο… μεγάλος. Ο Άλφι Ίνγκε Χάαλαντ το 2000. Τότε η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα του τώρα. Όπως και ο γιος με τον πατέρα. Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι το μήλο θα πέσει κάτω από τη… μηλιά. Αν και το DNA είχε άλλη γνώμη.

Ωστόσο, ένας από τους λόγους που ο Έρλινγκ επέλεξε τους «πολίτες» δεν ήταν μόνο το project τους, ή ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ή τα πολλά εκατομμύρια που του πρόσφεραν. Μα και η παράδοση με τον πατέρα του.

Σίγουρα εκείνος του είπε μερικά… λογάκια, ώστε να γίνει «σίτιζεν». Κάτι που φαίνεται έντονα στο βίντεο που έβγαλε η αγγλική ομάδα στα social media, λίγο μετά την απόκτησή του.

Άλλο πατέρας και άλλο γιος 

Για τον Χάαλαντ τον νεότερο -άκα Έρλινγκ- δεν χρειάζεται να γράψουμε ή να πούμε πολλά. Τα περισσότερα είναι ήδη γνωστά. Αυτά που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αυτά που δεν έχουν γίνει ήδη… πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο πατέρας του, Άλφι, δεν ήταν ούτε τόσο καλός παίκτης σαν εκείνον και σίγουρα όχι και τόσο γνωστός σαν τον κανακάρη του. Ο πατέρας Χάαλαντ αγωνιζόταν ως δεξί μπακ και ενίοτε ως αμυντικός μέσος.

Από τεχνική δεν είχε καμία σχέση με τον γιο του. Λίγα πράγματα. Και από αυτά τα… βασικά. Ο Άλφι έπαιζε πάντα με πάθος και ήταν της σχολής «ή θα περάσει η μπάλα ή ο παίκτης. Ποτέ και τα δύο μαζί».

Μάλιστα, λόγω των δυνατών του μαρκαρισμάτων ο Έρλιννγκ πολλές φορές στο παρακάτω βίντεο του την «λέει». Και δίκιο έχει εδώ που τα λέμε. Αν αγωνιζόταν στην εποχή του VAR, τότε τα πιο πολλά παιχνίδια θα τα έβλεπε από τις εξέδρες, αφού κάθε τρεις και λίγο θα ήταν τιμωρημένος.

Ίδια μέρα. Άλλη χρονιά!

Μία γνωστή παροιμία αναφέρει ότι «η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή». Κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στη Μάντσεστερ Σίτι. Και όχι μόνο γιατί οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχτηκαν και πάλι πρωταθλητές Αγγλίας και μάλιστα στις… λεπτομέρειες.

Αλλά διότι το τμήμα marketing του συλλόγου έπαιξε… μεγάλη μπάλα. Το deal με τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τη Σίτι είχε γίνει γνωστό εδώ και πολλές εβδομάδες. Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση έλειπε.

Μέχρι που έγινε στις 13 Ιουνίου. Σας λέει κάτι η εν λόγω ημερομηνία; Όχι. Και είναι λογικό. Αν σας θυμίζει κάτι είναι γιατί είμαστε μάλλον μέλος της οικογένειας Χάαλαντ.

Την ίδια ημέρα είχε ανακοινωθεί και ο πατέρας του Έρλινγκ από την αγγλική ομάδα. Απλά 22 χρόνια νωρίτερα. Πως τα φέρνει η ζωή…

Μέχρι… τότε δεν μπορεί να πει τίποτα στον πατέρα του ο Έρλινγκ

Όταν οι γιοι μεγαλώνουν πάντα έχουν σαν πρότυπο τον πατέρα τους. Ειδικά στην παιδική ηλικία είναι ο ήρωάς τους. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ακόμη και αν δεν αγωνίζεται επαγγελματικά. Ή ακόμη και αν δεν είχε το… ανάλογο ταλέντο.

Ο Άλφι Χάαλαντ δεν ήταν σε καμία περίπτωση σαν τους σύγχρονους αμυντικούς. Δεν έκανε επελάσεις, δεν είχε και την καλύτερη επαφή με την μπάλα στα πόδια του, δεν έκανε ντρίμπλες ή γρήγορες και καλές πάσες. Παρόλα αυτά ήταν δυνατός στον αέρα -και όχι μόνο- και έτσι σημείωσε 18 τέρματα στην Premier League.

Όχι και άσχημα εδώ που τα λέμε. Κάτι που επισημαίνει και εκείνος στον κανακάρη του που τον είχε πάρει στο… ψιλό, μετά από τόσα και τόσα τάκλιν που είδε από εκείνον.

«Μέχρι να φτάσεις τα 18 γκολ στην Premier League δεν μπορείς να μου πεις τίποτα». Είπαμε… Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.

Ένα δώρο τότε και ένα δώρο τώρα

«Όταν ο πατέρας δίνει στον γιο και οι δύο χαίρονται. Όταν, όμως, ο γιος δίνει στον πατέρα και οι δύο συγκινούνται», είχε γράψει πριν από πολλά πολλά χρόνια ο Γούιλιαμ Σέξπιρ. Πολύ πριν δούμε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να ντύνεται στα γαλάζια σαν τον πατέρα του, τον Έλφι.

Ένα από τα δώρα που έχει ακόμα να θυμάται ο νεαρός επιθετικός από τον πατέρα του είναι εκείνο με τη φανέλα της Σίτι που έλεγε από πίσω «γιος».

Εκείνος 22 χρόνια μετά φρόντισε να… ισοφαρίζει -άλλωστε είναι και πολύ καλύτερος σκόρερ από τον «γέρο» του- με μία ίδια κίνηση. Απλά διαφορετική λέξη στο πίσω μέρος της φανέλας.

https://www.youtube.com/watch?v=c4Mlrg0iZps&ab_channel=ManCity