Ο Άντριου Γουίγκινς πήρε... μπροστά στους τελικούς κόντρα στους Σέλτικς και απέδειξε πως είναι εδώ για τους Γουόριορς.

Απ’ ότι φαίνεται, το μόνο πράγμα που χρειαζόταν ο Άντριου Γουίγκινς, ήταν περισσότερη πίεση, όχι λιγότερη. Χρειαζόταν τους μεγάλους προβολείς των τελικών απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, όχι τους μικρά φώτα στα “ψευτοντέρμπι” της κανονικής περιόδου. Στους Γουόριορς, βρήκε συμπαίκτες που μπόρεσε να βασιστεί πάνω τους. Συμπαίκτες που έχουν εμπειρίες από παιχνίδια σαν το game 5 των φετινών τελικών. Συμπαίκτες που θα μπουν στο Hall of Fame, και θα τον βοηθήσουν και αυτόν να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό που έψαχνε ήταν η ευκαιρία να παίξει με τους Γουόριορς, να μπει στα πλέι οφ, να κερδίσει αρκετούς γύρους και να αντιμετωπίσει στους τελικούς τους Σέλτικς. Οι Σέλτικς όμως έχουν δύο από τους καλύτερους φόργουορντ του πρωταθλήματος. Δύο παίκτες που δεν άφησαν κανέναν στην ησυχία του στα φετινά πλέι οφ. Από την άλλη, οι Γουόριορς έχουν τον Γουίγκινς. Αυτόν τον Γουίγκινς των 26 πόντων και των 13 ριμπάουντ.

https://twitter.com/warriors/status/1536752827975864321?s=20&t=uA41RiklD4-PRMgj-h9REA

Δύο εμφανίσεις, μισό πρωτάθλημα

Έπειτα από μια μεστή και σταθερή πορεία στα φετινά πλέι οφ, ο Γουίγκινς ολοκληρώνει με τον καταλληλότερο τρόπο την φετινή του πορεία με τους Γουόριορς. Συμπεριλαμβανομένης φυσικά της τελευταίας εμφάνισης που αναφέραμε παραπάνω. Αυτή των 26 πόντων και των 13 ριμπάουντ σε game 5. Το λέμε για δεύτερη φορά γιατί δυστυχώς δεν έλαβε αρκετές μνείες.  Στο Chase Center τη Δευτέρα,  ήταν αυτός που έδωσε στο Γκόλντεν Στέιτ το προβάδισμα με 3-2 στη σειρά. Σε μια βραδιά που ο Κάρι ήταν στα πολύ κακά του και η υπόλοιπη ομάδα περίμενε από τον MVP να ευστοχήσει. Εκείνος δεν το έκανε ποτέ αλλά το έκανε ο Γουίγκινς.

Αυτό συνέβη λίγα βράδια αφότου ο Γουίγκινς σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ στη νίκη των Γουόριορς στο game 4 στη Βοστώνη.  H επική εμφάνιση του Κάρι με 43 πόντους και 10 ριμπάουντ τράβηξέ όλους τους προβολείς. Ήταν όμως τα 16 ριμπ0άουντ του Γουίγκινς εκείνα που έθεσαν τις βάσεις για πολλούς από αυτούς τους πόντους.

https://twitter.com/warriors/status/1536564517500358656?s=20&t=uA41RiklD4-PRMgj-h9REA

Η διάψευση των haters

Οι συμπαίκτες του εκστασιάζονται σε καρφώματα του και σε μεγάλες εμφανίσεις του, γιατί ο Γουίγκινς είναι από τη φύση του αρκετά συγκρατημένος, ακόμα και μέσα στο γήπεδο. Αυτό ήταν που οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι του έλειπε το πάθος κατά τη διάρκεια της απογοητευτικής θητείας του στη Μινεσότα. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που χρειαζόταν ήταν απλά το κατάλληλο σύνολο. Η φήμη του απαθή Γουίγκινς έμελλε να αλλάξει όταν οι Warriors τον απέκτησαν για τον Ντι Άντζελο Ράσελ στη μέση της τραγικής τους σεζόν το 2019-20.

Εκτός από το γεγονός ότι ψηφίστηκε βασικός στο All-Star πριν από μερικούς μήνες, έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες των Γουόριορς στα φετινά πλέι οφ. Ήταν ο βασικός αμυντικός για τον Τζα Μοράντ, τον Λόυκα Ντόνσιτς και τώρα για τον Τζέισον Τέιτουμ. Δηλαδή μάρκαρε με λίγα λόγια τρεις κορυφαίους παίκτες της λίγκας σε τρεις διαδοχικές σειρές. Εκτός αυτού καταβροχθίζει ριμπάουντ και σκοράρει δεκάδες πόντους, αποδεικνύοντας πως δεν απέχει και πολύ από εκείνους.

Όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα τι συνέβη και μαζεύει όλα αυτά τα ριμπάουντ, η απάντηση του Wiggins ήταν πολύ απλή: «Θέλω να κερδίσω!». Κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει και θα διαψεύσει όλους εκείνους που είπαν πως δεν έχει το μικρόβιο του πρωταθλητή. Η συνέχεια στη Βοστώνη αύριο το βράδυ.