Κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχή σεζόν με διαφορετική ομάδα, σε διαφορετική χώρα και για επιβράβευση… εισπράττει απόλυση. Τελικά αξίζει όλο αυτό στον Σάσα Τζόρτζεβιτς;

Το όνομα Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι γνωστό σε όλους τους μπασκετόφιλους. Υπήρξε τεράστιος παίκτης και συνεχίζει μία αντίστοιχα εξαιρετική πορεία και στην άκρη των πάγκων. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη τους. Μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν με τις επιλογές του αλλά έχει μάθει να ζει και να πεθαίνει με αυτές. Γιατί αυτός είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς…

Στην καριέρα του έχει ζήσει πολλά. Και επιτυχίες και αποτυχίες. Αυτή τη φορά θα ζούσε κάτι διαφορετικό. Είναι δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής στην εκάστοτε χώρα που προπονεί. Και τις δύο φορές απολύεται μετά από τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Η αρχή έγινε στην Ιταλία

Η συνεργασία του Τζόρτζεβιτς με την Βίρτους Μπολόνια πέρασε από «σαράντα κύματα». Από ένα σημείο και μετά ο ένας απλά υπέμενε τον άλλο. Ο Σέρβος προπονητής παρέμεινε στην Μπολόνια για δύο σεζόν και κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα το 2021. Τι είχε συμβεί πριν φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου;

Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, η Βίρτους Μπολόνια ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Τζόρττζεβιτς. Αυτό όμως κράτησε μόνο για λίγο. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η Βίρτους Μπολόνια απέλυσε και επαναπροσέλαβε τον προπονητή της. Ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου πως “συνεχίζουμε μαζί” αναφερόμενη στη συνεργασία της με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο μεγάλος στόχος ήταν πρωτάθλημα. Και ο Τζόρτζεβιτς το κατάφερε. Έσπασε τη δυναστεία της Αρμάνι Μιλάνο και μάλιστα με «σκούπα» στη σειρά των τελικών. Όμως, στο τέλος της σεζόν είδε την πόρτα της εξόδου από την ιταλική ομάδα.

Τζόρτζεβιτς

Έζησε ξανά την ίδια κατάσταση στην Τουρκία

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πανηγύρισε το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου την κατάκτηση του τίτλου στην Τουρκία, οδηγώντας τη Φενέρμπαχτσε στο μπρέικ επί της Αναντολού Εφές και την επιστροφή στον θρόνο μετά από τέσσερα χρόνια. Κι όμως είδε ξανά την πόρτα της εξόδου.

Όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο όμως (στην Βίρτους Μπολόνια), έτσι και τώρα, η μοίρα του περιλαμβάνει μια… απόλυση! Κι αυτό γιατί ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι έχει αποφασίσει -εδώ και καιρό- να δώσει τα “κλειδιά” στον Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία.

O 54χρονος προπονητής βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται για δεύτερη σερί χρονιά και να μένει άνεργος, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, με ομάδες που δεν ήταν τα φαβορί για τον τίτλο. Για δεύτερη σερί χρονιά φαίνεται πως δεν θα απολαύσει τους κόπους του. Δεν θα ευχαριστηθεί όπως θα ήθελε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένας προπονητής που φέρνει επιτυχίες στις ομάδες που δουλεύει, αλλά στο τέλος της σεζόν απολύεται.

Μήπως θα πρέπει τη νέα σεζόν να χάσει το πρωτάθλημα στην επόμενή του ομάδα για να εδραιωθεί στον πάγκο;