Ο Λιορίς Κάριους είναι και επίσημα στον... ΟΑΕΔ, μιας και η Λίβερπουλ τον άφησε ελεύθερο και εμείς του δίνουμε μερικές συμβουλές.

Κακά τα ψέματα. Ο Λιορίς Κάριους, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ποτέ δεν ήταν για top club και μάλιστα να έχει θέση βασικού.

Η ιστορία έδειξε ότι ο Γερμανός ναι μεν κάνει για τερματοφύλακας -ας είμαστε και λίγο άνθρωποι κάπου- αλλά όχι και για πολλά- πολλά. Ο Γιούργκεν Κλοπ όσο και αν τον στήριξε, όσο και αν τον πίστεψε, όσες ευκαιρίες και αν του έδωσε στο τέλος το μετάνιωσε.

Και όχι μόνο αυτό. Έβαλε το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη, ώστε να βρει έναν άσσο της προκοπής που έκανε τον Άλισον Μπέκερ την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μετά από έξι χρόνια ο κύκλος του Κάριους θα κλείσει στη Λίβερπουλ και επίσημα. Αν και κάποιος άλλος πιο… κακός από εμένα θα έλεγε ότι έχει κλείσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Από εκείνο το βράδυ στο Κίεβο με τα τραγικά λάθη. Και άδικο δεν θα είχε όποιος το έλεγε- έγραφε.

Αλλά επειδή εδώ πέρα εμείς είμαστε ψυχοπονιάρηδες μπήκαμε στη θέση του Γερμανού κίπερ -ενός Γερμανού Φραγκολιά θα μπορούσε να πει άλλος- και του βρήκαμε σε ποιες δουλειές θα έκανε μία… έξοδο μεγάλη.

Και θα έπιανε -τρόπος του λέγειν- τόπο.

Ο Κάριους θα μπορούσε να είναι: Οδηγός ταξί στο Σύνταγμα

Μπορούμε εύκολα να το κάνουμε εικόνα -με ήχο-. Ο Λιορίς Κάριους να περιμένει στην πιάτσα των ταξί στο Σύνταγμα μέρα μεσημέρι τους τουρίστες που θέλουν να δουν την Αθήνα. Ή κάποιον ντόπιο που απλά θέλει να κάνει τα ψώνια του ή να φτάσει στον κοντινό προορισμό του.

«Αν δεν είχα εκείνον τον τραυματισμό στο γόνατο εμένα που με βλέπεις θα ήμουν βασικός στον Παναθηναϊκό», λένε συνήθως αρκετοί οδηγοί των ταξί. Αστικός μύθος ή πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, Διάολε. Άλλωστε η Ελλάδα είναι γνωστή ποδοσφαιρομάνα. Μπορεί και όχι. Θα δείξει το μέλλον.

Στην περίπτωση του Γερμανού κίπερ θα ίσχυε κάτι παρόμοιο. «Αν δεν είχα εκείνο το κακό βράδυ στο Κίεβο…» θα ξεκίναγε η δική του ιστορία. Σίγουρα μέσα στο ταξί του, που θα ήταν κατασκευασμένο στη Γερμανία, θα έβρισκε κανείς με ευκολία -σαν και αυτή που είχε σκοράρει απέναντί του ο Καρίμ Μπενζεμά- φωτογραφίες από ομαδικές φωτογραφίσεις στη Λίβερπουλ -ώστε να σβήνει την αμφιβολία στο πρόσωπο μέχρι και των πιο δύσκολων πελατών του- μανουάλι με κάποια μικρή φωτογραφία του Κλοπ.

Θέλετε να διαβάσετε και άλλα τέτοια; Please insert coin!

Ο Κάριους θα μπορούσε να είναι: Οδηγός ταξί στο Σύνταγμα

Barman στην Πάρο:

Ψηλός, ξανθός, με τατουάζ, με μακρύ μαλλί και αρκετά γραμμωμένος (όπως εμφανίζεται στις τελευταίες του φωτογραφίες στα social).

Ο Λιορίς Κάριους θα είχε όλα τα φόντα για να είναι σε κάποιο beach bar πρωτοκλασάτου νησιού του Αιγαίου και να δουλεύει ως barman.  Αλλά λόγω απειρίας -και όχι μόνο στο τέρμα- αυτό δεν θα ήταν η Μύκονος ή η Σαντορίνη. Οπότε θα τον βλέπαμε κάποιο από αυτά τα καλοκαίρια στην Πάρο, ώστε να πάρει… χρόνο συμμετοχής -αυτό που δεν έγινε στη Λίβερπουλ μετά τον τελικό του 2018- για να «ψηθεί».

Εκεί που τα λάθη αν και εφόσον γίνουν -αλλά μιας και μιλάμε για τον Κάριους ξέρετε τι σημαίνει- συγχωρούνται και δεν υπάρχει κάποιος που θα τον αφήσει να βλέπει τους άλλους barman να δουλεύουν και απλά να κρατάει σημειώσεις για 1.475 ημέρες σαν άλλος Γιούργκεν Κλοπ. Μεγάλο ατού του ότι σε υποθετικές και μελλοντικές συνομιλίες με θαμώνες των bar θα είχε να πει πολλές ιστορίες και μάλιστα με λεπτομέρειες από τα αποδυτήρια της Λίβερπουλ. Ενώ όσοι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης τον αναγνώριζαν σίγουρα θα τον κερνούσαν αρκετά σφηνάκια για να τον ευχαριστήσουν για εκείνο το βράδυ που τους χάρισε.

Ο Κάριους θα μπορούσε να είναι: Οδηγός ταξί στο Σύνταγμα

«Πόρτα» σε club στη Σαλαμίνα:

Η αλήθεια είναι ότι ο Λιορίς Κάριους για όσο καιρό και όσες φορές βρέθηκε κάτω από την εστία της Λίβερπουλ μόνο «Κέρβερος» δεν ήταν. Αλλά πιο πολύ έμοιαζε σε άκακο κουταβάκι, παρά στο τέρας της ελληνικής μυθολογίας. Οπότε σίγουρα θα μπορούσε να σταθεί και σε κάποιο club όπου θα τρόμαζε ή έστω θα «ψάρωνε» τους πελάτες.

Ειδικά αυτούς που δεν θα ήταν over 20. Ειδικά αυτούς που θα πήγαιναν με βερμούδα, στενά μπλουζάκια και διάφορα «χαϊμαλιά» τόσο στα χέρια όσο και σε άλλα μέρη του σώματός τους. Από την πλευρά του ο Κάριους δεν θα ήταν από εκείνους που θα τον έβλεπες να έχει τον πρώτο ή έστω τον τελευταίο λόγο σε τσαμπουκάδες. Ή όταν φάση έβγαινε εκτός ελέγχου.

Ό,τι πρέπει λοιπόν για κάποιο club στη Σαλαμίνα!

Ο Κάριους θα μπορούσε να είναι: Οδηγός ταξί στο Σύνταγμα

Προπονητής τερματοφυλάκων σε ομάδα τοπικού στην Χαλκίδα:

Όσο κακός ή καλός αν είσαι σαν τερματοφύλακας όταν βρίσκεσαι (περίπου) για έξι χρόνια σε μία ομάδα σαν τη Λίβερπουλ (και ας εξαιρέσουμε τους δανεισμούς) τότε σίγουρα μαθαίνεις κάτι. Τότε σίγουρα όταν έρχεται η ώρα να φύγεις είσαι λίγο καλύτερος -ή και πολύ- από τότε που πρωτοπάτησες το πόδι σου στο Μερσεϊσάιντ. Οπότε σίγουρα αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο μέλλον. Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο -πχ βιογραφικό- αλλά και σε πιο ουσιαστικό.

Ο Κάριους θα μπορούσε να είναι: Οδηγός ταξί στο Σύνταγμα

Ο Λιορίς Κάριους πήγε στους Άγγλους σαν ένα μεγάλο ταλέντο. (Ίσως να είμαστε και υπερβολικοί). Ωστόσο, δεν ήταν και τόσο σταθερός. (Εδώ σίγουρα δεν είμαστε). Και αυτό είναι must για έναν τερματοφύλακα σε μία ομάδα τέτοιου μεγέθους. Ειδικά από την ώρα και τη στιγμή που εκείνη ήθελε να διεκδικήσει σχεδόν όλους τους τίτλους. Ή σχεδόν όλους.

Οπότε τι καλύτερο για εκείνον να βρεθεί στην επαρχεία; Μμμμ; Δεν Ρητορική η ερώτηση.

Λοιπόν ο Κάριους, δεν θα πήγαινε εκεί απλά και μόνο για να περάσει καλά. Όοοοοοχι! Αλλά και για να δουλέψει ως προπονητής τερματοφυλάκων σε μία ομάδα τοπικού. Σίγουρα ακόμα και η (κακή) φήμη του θα αρκούσε για να προσληφθεί κάπου. Και σίγουρα θα μπορούσε να έχει έναν καλό μισθό -σχετικά με τα δεδομένα- αλλά και πάρε-δώσε με όλες τις cult μορφές που υπάρχουν εκεί. Δεν θα έβαζε τα… χέρια του στη φωτιά, ενώ οι ευθύνες που θα τον ακολουθούσαν θα ήταν πολύ λίγες. Ήδη τον κάνουμε εικόνα.