Το Nations League από χθες δεν αποτελεί την αγαπημένη διοργάνωση Άγγλων και Ιταλών που διασύρθηκαν από Ουγγαρία και Γερμανία αντίστοιχα.

Το Nations League δεν είναι και η πιο συμπαθητική διοργάνωση. Ούτε για τους παίκτες, ούτε για τις ομάδες, ούτε καν για τους φιλάθλους. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που τη θεωρούν… άχρηστη σαν διοργάνωση. Ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, τη θεωρούν περιττή.

Σίγουρα σε αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι Ούγγροι και οι Γερμανοί, αφού χθες τους δόθηκε η ευκαιρία να ταπεινώσουν δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Την Αγγλία και την Ιταλία.

Η μεν Ουγγαρία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε 4-0 της Αγγλίας στην τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της League A. Είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε εντός έδρας παιχνίδια μετά το 1928. Τότε είχε χάσει 5-1 από τη Σκωτία. Είναι, δε, η πρώτη φορά στην ιστορία της που δέχεται τουλάχιστον τέσσερα τέρματα εντός έδρας, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Η Ουγγαρία, μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας απέναντι στους Άγγλους από το 1953. Τότε ήταν πάλι οι Ούγγροι που είχαν νικήσει τα τρία λιοντάρια με 6-3 στο Γουέμπλεϊ.

Από την άλλη, η Ιταλία, δέχθηκε για πρώτη φορά από το 1957 τουλάχιστον πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι. Τότε είχε ηττηθεί 6-1 από την Γιουγκοσλαβία. Η νίκη των Γερμανών με 5-2 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση μετά την ένωση και η μεγαλύτερη στο Nations League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!