Ο Παναθηναϊκός τρέχει και δεν.... φτάνει με την περίπτωση του Ντομίνγκο Μπλάνκο, του οποίου οι μάνατζερ δυσκολεύουν τη μεταγραφή του.

Ο Παναθηναϊκός έχει επικεντρωθεί εδώ και μέρες στην υπόθεση του Ντομίνγκο Μπλάνκο. Κι αυτό γιατί προσπαθεί να “κλείσει” το μέτωπο του δημιουργικού χαφ. Είναι το επόμενο βήμα μετά τις δύο μεταγραφές των Γιούρι Λοντίγκιν και Κρίστιαν Γκάνεα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η διαπραγμάτευση για τον Αργεντινό μπαίνει στο τελικό στάδιό της.

Εν αντιθέσει με την περσινή υπόθεση της μεταγραφής του Σεμπαστιάν Παλάσιος, φέτος ο Παναθηναϊκός έχει μόνο ένα πεδίο διαπραγμάτευσης. Αυτό με τους εκπροσώπους του Αργεντινού μέσου. Εκείνοι απ’ τη στιγμή που είναι ελεύθερος ο πελάτης τους, αξιώνουν ένα υψηλότατο “πριμ υπογραφής” που φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Και εκεί «χαλάει» το γλυκό.

Σε αυτό το επίπεδο όλα εξαρτώνται απ’ το τι είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Αν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη για τον 27χρονο άσο, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του για τα επόμενα τρία χρόνια. Η προσφορά που έχει ήδη γίνει προς τον παίκτη, τον καλύπτει απόλυτα. Φτάνει τις 550.000 ευρώ ετησίως κι ο ίδιος έχει διαμηνύσει πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός με τους μάνατζερ

Πλέον η όλη κουβέντα επικεντρώνεται με το γραφείο του Ουριέλ Πέρες που εκπροσωπεί τον Μπλάνκο. Παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει αρχικά, οι εκπρόσωποι του Μπλάνκο δεν έχουν ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Και αυτό το γνωρίζει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί όλο αυτό να συνηθίζεται στην Αργεντινή, όμως στην προκειμένη περίπτωση οι μάνατζερ του παίκτη δεν έχουν δικαιώματα πάνω του. Απλώς θέλουν, με την αξίωση του “πριμ υπογραφής”, να οδηγήσουν την υπόθεση στα δικά τους μέτρα. Για να εξασφαλίσουν δηλαδή το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό με λίγα λόγια.

Ο Παναθηναϊκός επιδιώξει εδώ και μέρες να ρίξει τις αξιώσεις των Αργεντινών κι ετοιμάζεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης κι ακόμη ένα «χαρτί». Θα προτείνει να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για το περίφημο «πριμ υπογραφής». Παράλληλα θα προσφέρει προς την πλευρά των μάνατζερ κι ένα ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, προκειμένου να «γεφυρωθεί» η απόσταση. Και μετά ελπίζει στο «ναι» τους.

Σε κάθε περίπτωση, το όλο θέμα δεν θα τραβήξει για πολύ ακόμα χρονικά. Κι αυτό γιατί είναι ξεκάθαρη η διάθεση του Παναθηναϊκού να έχει «απαντήσεις» μέσα στις επόμενες ημέρες. Γιατί κι εκείνος θέλει να δει πως θα κινηθεί ακολούθως στην αγορά.  Αν δηλαδή θα καταφέρει να βρει τη “χρυσή τομή” για τον Μπλάνκο ή θα ενεργοποιήσει πια πολύ πιο έντονα τις εναλλακτικές του για τη θέση του δημιουργικού χαφ.