Η Ελλάδα διανύει μία εξαιρετική περίοδο μετά το 4 στα 4 στο Nations League αλλά εκ των πραγμάτων τα δύσκολα είναι μπροστά της.

Η Ελλάδα τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι Ελλαδάρα. Ελλάς ολέ ολέ και όλα τα συναφή. Πλήθος κόσμου στο Πανθεσσαλικό, εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια στα social media, οι διεθνείς μας έχουν γίνει παιχταράδες και τα λοιπά.

Διαφωνούμε; Σίγουρα όχι. Η Ελλάδα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, ξεφεύγει από το παθογενές 1-0 και κερδίζει αντιπάλους πείθοντας. Επιτέλους θα πει κανείς. Η Εθνική μας είναι ξανά παθιασμένη. Οι διεθνείς δείχνουν ξανά όρεξη. Δεν βγάζει κανείς την εικόνα της «αγγαρείας» που ουκ ολίγες φορές βλέπαμε στο παρελθόν.

Η Ελλάδα πάει καλά τώρα, στο μέλλον;

Όλα καλά, όμως; Όχι, όχι, όχι. Και δεν πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο. Η Εθνική είναι σε εκρηκτική φόρμα και χαίρεσαι να τη βλέπεις αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο πως αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Θα έρθουν και οι ήττες, τα χαζά αποτελέσματα, κάποια πολύ στραβά βράδια. Δεν το λέμε εμείς. Δεν είναι ότι δεν θεωρούμε ικανή την Εθνική μας να συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Δεν είναι πάντα νίκες, ακόμα και για τους κορυφαίους.

Τότε, λοιπόν, στις ήττες, η Ελλάδα θα γίνει πάλι Ελλαδίτσα; Οι διεθνείς από παιχταράδες θα γίνουν… Μυκονιάτες; Γιατί και η παλιά φουρνιά παικτών (ξέρετε σε ποιους αναφερόμαστε) έφερνε και νίκες. Όταν άρχισαν τα στραβά, όλα πήραν την κάτω βόλτα. Και μιλάμε για μία οκταετία που πέρασε έτσι. Όλοι έφταιγαν και κανένας δεν κουνιόταν.

Το παρελθόν, όμως, είναι παρελθόν. Και ευτυχώς. Αλλά θα πρέπει να δίνει μαθήματα. Και όχι, δεν μιλάμε για τους διεθνείς. Οι διεθνείς ό,τι μάθημα μπορούν να πάρουν το πήραν ή θα το πάρουν στη συνέχεια. Το θέμα είναι με εμάς. Τους θεατές και τους δημοσιογράφους. Πρέπει να στηριχτεί αυτή η Εθνική. Παλεύει και πρέπει να ακούει «μπράβο». Και στην καλή και στην κακή ημέρα. Γιατί ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Και ειδικά οι Έλληνες. Αυτό το 4 στα 4 μπορεί να ξεχαστεί αν η Εθνική χάσει 4-0 από την Χ κατώτερη ομάδα στο μέλλον. Ή αν κάνει 3-4-5 μέτριες εμφανίσεις. Θα της κάνει. Και θα χάσει και κάποια ματς. Αλλά δεν πειράζει. Ή και να πειράζει δεν χρειάζεται να φέρνουμε το τέλος του κόσμου. Πάντα μετά από μία βροχή, από την χειρότερη καταιγίδα, βγαίνει ουράνιο τόξο. Αρκεί να περιμένεις και να κοιτάς τον ουρανό.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!