Το Debut.gr θυμήθηκε το ιστορικό χατ-τρικ που είχε πετύχει το 2008 ο Θίο Γουόλκοτ κόντρα στην εθνική Κροατίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πέρασαν 12 χρόνια από την ημέρα που ο Θίο Γουόλκοτ έγραψε ιστορία με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Σε ηλικία 19 ετών και 6 μηνών έγινε ο νεότερος Άγγλος που πετύχαινε χατ τρικ με τα “λιοντάρια“. Το συγκεκριμένο επίτευγμα ήρθε στα προκριματικά του Μουντιάλ με αντίπαλο την Κροατία. Λίγους μήνες μετά την αποτυχία των Άγγλων να αγωνιστούν στο EURO του 2008, o τότε άσος της Άρσεναλ πέτυχε 3 γκολ στη νίκη της ομάδας του με 4-1 επί της Κροατίας.

Ο Γουόλκοτ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 26ο λεπτό. Η αποβολή του Κόβατς άφησε την Κροατία με 10 παίκτες διευκολύνοντας το έργο του τότε προπονητή της ομάδας Φάμπιο Καπέλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γουόλκοτ σκόραρε ξανά στο 59ο λεπτό για να έρθει ο Ρούνεϊ 4 λεπτά αργότερα να κλειδώσει τη νίκη. Ο Μάντζουκιτς μείωσε στη συνέχεια σε 3-1 και ο Γουόλκοτ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 81ο λεπτό.

Έτσι, οι Άγγλοι επικράτησαν με 4-1 και ο Γουόλκοτ θυμήθηκε μέσω ανάρτησης του στο twitter το συγκεκριμένο επίτευγμά του

“Ουάου. Πέρασαν 12 χρόνια” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η μοίρα είχε πιο φτωχά σχέδια για τον Γουόλκοτ

Η συγκεκριμένη εμφάνιση έκανε άπαντες να μιλάνε για το next big thing του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο Καπέλο είπε για την παράσταση του Γουόλκοτ το εξής: “Αποφάσισα να τον ξεκινήσω βασικό γιατί είδα το παιχνίδι εναντίον της Ανδόρα το Σαββατοκύριακο και επίσης πώς ήταν στην προπόνηση. Αυτή τη στιγμή είναι φανταστικός ψυχολογικά και σωματικά. Είναι νέος και τόσο επικίνδυνος για τους αμυντικούς. Είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους παίκτες στην Αγγλία. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να συγκρατηθεί. Όταν παίζει όπως με την Κροατία, είναι φανταστικό, αλλά όταν δεν παίζει τόσο καλά, πρέπει να τον υποστηρίξουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.”

Ο ίδιος ο παίκτης πρόσθεσε: “Τα δύο πρώτα μου γκολ ήταν αρκετά παρόμοια. Τείνω να κάνω πολλές σέντρες, αλλά σκέφτηκα να γίνω λίγο πιο άπληστος. Ο Ρούνεϊ μου έδωσε μία λαμπρή πάσα για το τρίτο μου γκολ. Είμαι ευγνώμων στον κόουτς που μου έδωσε την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτώ και να συνεχίσω να βελτιώνομαι”.

Ωστόσο, η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες και ο Γουόλκοτ μέχρι και σήμερα δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ. Το 2010, ο Καπέλο δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και το 2006 παρόλο που βρέθηκε στη Γερμανία, δεν αγωνίστηκε ποτέ.

Στην καριέρα του με την εθνική Αγγλίας ο Γουόλκοτ μετράει 47 εμφανίσεις, 8 γκολ και μία συμμετοχή σε EURO (2012)