Ο Σον δεν θεωρήθηκε αρκετός για να μπει στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν παρά τις τρομερές του επιδόσεις με την Τότεναμ.

Ο Σον έχουμε ξαναεκφράσει την άποψη πως είναι ένας από τους πιο underrated ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Δεν είναι ψέμα. Και ενδεχομένως, δεν υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν με αυτή την άποψη. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν λέμε πως ο Σον είναι ο κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ ή της Ευρώπης. Δεν λέμε ότι είναι καν στο top 10 ευρωπαϊκά (στην Αγγλία ίσως είναι). Λέμε κάτι τελείως διαφορετικό. Λέμε ότι ο Σον δεν έχει την απαιτούμενη αναγνώριση ποδοσφαιρικά. Ούτε σαν παίκτης της Τότεναμ, ούτε καν σαν ποδοσφαιριστής.

Και ποιος άραγε μπορεί να φέρει αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, όταν η ίδια η Πρέμιερ Λιγκ δεν τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Ή βασικά ας το πούμε διαφορετικά. Δεν συμπεριελήφθη ο κορυφαίος σκόρερ της χρονιάς στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. (Και μην επιχειρηματολογήσει κανείς πως αναδείχθηκε μαζί με τον Σαλάχ, το ίδιο είναι). Πέτυχε 23 γκολ στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Και μάλιστα, χωρίς κάποιο πέναλτι. Κι όμως. Δεν ήταν αρκετό για να μπει στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Ο Σον απέδειξε σε όλους αυτό που εν τέλει δεν είδαν αυτοί που έπρεπε

Ποιος να πει τι για αυτό που έγινε; Δεν θα μπει κανείς στη διαδικασία να πει ποιου τη θέση θα μπορούσε να πάρει. Δεν είναι αυτό το point του άρθρου. Το θέμα είναι πως ο Σον, ο ένας από τους δύο φετινούς κατόχους του Χρυσού Παπουτσιού δεν θεωρήθηκε αρκετός. Αλλά ας αφήσουμε τα γκολ. Αρκετά με αυτή την καραμέλα. Όχι πως δεν στέκεται σαν επιχείρημα, αλλά ας θέσουμε ακόμα ένα ερώτημα. Ποιος ήταν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ηγέτης της Τότεναμ φέτος. Όλοι έλεγαν πως ο Κέιν τραβούσε το «κουπί» και σε υψηλότερα επίπεδα τον Σον.

Φέτος, όμως, έκλεισε όλα αυτά τα στόματα. Τώρα δεν μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο. Ο Σον δεν είναι συμπαίκτης του Κέιν. Ο Σον είναι ο Σον. Τελεία και παύλα. Αλλά μάλλον, ούτε αυτό είναι αρκετό για να μπει στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς.

Μάλλον κάτι άλλο είδαν. Κάποιον άλλον. Ή βασικά ΔΕΝ είδαν. Αλλά όλοι εμείς είδαμε. Όχι τι έκανε ο Σον. Τι έκαναν όλοι εκείνοι που έπρεπε να τον τιμήσουν για τις επιδόσεις του.