Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση όπως αναφέρουν οι ιθύνοντές της και ψάχνει να καλύψει διάφορες τρύπες.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα σχοινιά. Και αγωνιστικά, καθώς οι απαιτήσεις όλων έχουν αυξηθεί, μετά τη φετινή σεζόν. Αλλά -κυρίως- και οικονομικά. Τα οικονομικά της έχουν περιέλθει σε μία ασφυκτική κατάσταση. Η ίδια «επλήγη» τρομερά την τελευταία διετία απ’ τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπων για να «κόψουν» απ’ το μισθολόγιο της επόμενης σεζόν τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ.

Αυτό παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην καταλανική SPORT ο αντιπρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Εντουάρ Ρομέου. Εξήγησε πως τα συνολικά μισθολόγια της «Μπάρτσα» θα πρέπει «…να είναι περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά λίγο παραπάνω».

Μπαρτσελόνα: Καίγεται και για έσοδα ύψους… 800 εκατομμυρίων

Παράλληλα, εξήγησε πως για να είναι βιώσιμη η επόμενη σεζόν για την Μπαρτσελόνα θα πρέπει να έχει έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ.

«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον σύλλογο σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ό,τι τον παραλάβαμε για να έχουμε όλους τους παίκτες που ζητάει ο κόσμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα τρελό ούτε θα θέσουμε τον σύλλογο σε κίνδυνο» τόνισε ο Ρομέου και πρόσθεσε πως «…η Μπάρτσα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της επειδή έχουν υπογραφεί, αλλά θα διαπραγματευτούμε μειώσεις των μισθών. Ας ελπίσουμε οι παίκτες να καταλάβουν την κατάσταση.

Το μισθολόγιό μας είναι στα 560 εκατ. ευρώ και πρέπει να μειωθεί 400 εκατ. ευρώ. Ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά όχι πολύ… περισσότερο. Για να είναι βιώσιμη ομάδα χρειαζόμαστε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό το ποσό -συγκρατώντας τα συνηθισμένα έξοδα- θα μπορούμε να είμαστε σε θέση για να δημιουργήσουμε κέρδη και πλεόνασμα για να τελειώσουμε με το χρέος που έχουμε έχω.

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους μοχλούς για να λύσουμε το πρόβλημα τώρα, αλλά είναι επίσης σημαντικό οι διάφοροι συνεργάτες που έχουμε να μας φέρουν περισσότερα χρήματα στο μέλλον».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!