Η Εθνική Ελλάδος νίκησε πολύ εύκολα με σκορ 3-0 την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό χάρη σε γκολ των Μπακασέτα, Παυλίδη και Λημνιού.

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε συνέχεια στο ιδανικό ξεκίνημά της στο Nations League 2022-23. Επικράτησε της Κύπρου με 3-0 στο σχεδόν γεμάτο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου, σημείωσε την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο της League C.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ξεκίνησε πιεστικά και πολύ επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Περιόρισε την Κύπρο σε παθητικό ρόλο κι αφού στο 5ο λεπτό σουτ του Μπάλντοκ σταμάτησε στα σώματα, τρία λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε με το τρίτο γκολ του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα, σε ισάριθμους αγώνες. Η ανωτερότητα των διεθνών απέδωσε καρπούς για δεύτερη φορά στο 20ο λεπτό. Ο Μπακασέτας, σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά, έδωσε την ασίστ στον Παυλίδη και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Οι Κύπριοι είχαν τη μοναδική μεγάλη στιγμή τους στο 41΄, με τον Πίττα να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο και να πλασάρει άστοχα.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Με υπέροχη ντρίμπλα και ανάλογο σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Λημνιός έγραψε το 3-0. Όπως είναι λογικό ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε. Η Κύπρος δεν μπορούσε να αντιδράσει ιδιαίτερα και όποιες φάσεις και να είχε στην συνέχεια δεν τις μετουσίωνε σε γκολ. Ο Λαϊφης στο 66’ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Μασούρας είχε ευκαιρία να κάνει το 4-0, όταν στο 70’ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μιχαήλ του είπε όχι.

Το «γαλανόλευκο» συγκρότημα συνέχισε με το απόλυτο στον όμιλό του και την Κυριακή (12/6, 21:45) περιμένει στο ίδιο γήπεδο το Κόσοβο για να «σφραγίσει» την πρόκριση μόλις από την 4η αγωνιστική.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (25΄ Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Σιώπης (52΄ Κουρμπέλης), Μάνταλος (52΄ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός, Παυλίδης, Μπακασέτας (81΄ Παπανικολάου), Δουβίκας (46΄ Μασούρας).

ΚΥΠΡΟΣ (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Γκόγκιτς, Κατελάρης (46΄ Λαΐφης), Κορρέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ν. Ιωάννου (64΄ Παναγιώτου), Παπουλής (74΄ Σπόλιαριτς), Σωτηρίου (46΄ Χριστοφή), Λοΐζου (64΄ Τζιονής).