Με τους τελικούς να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία, η σειρά μεταφέρεται στη Βοστόνη όπου ουκ ολίγες φορές φέτος οι Σέλτικς κατάφεραν να μην εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του σπιτιού τους.

Με τους τελικούς να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία, η σειρά μεταφέρεται στη Βοστόνη όπου ουκ ολίγες φορές φέτος οι Σέλτικς κατάφεραν να μην εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του σπιτιού τους. Βέβαια οι τελικοί είναι αλλιώς. Αλλά και οι Γουόριορς είναι αλλιώς.

Ιστορικά, οι Γουόριορς έχουν αποδείξει πολλάκις πως μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν μια σημαντική ήττα στα πλέι οφ. Από την άλλη, οι  Σέλτικς δυσκολεύτηκαν πολύ να κερδίσουν διαδοχικά παιχνίδια στους δύο προηγούμενους γύρους στην φετινή postseason. Κάποιες από αυτές τις νίκες ήρθαν, αλλά δεν ήρθα και με τόση μεγάλη ευκολία. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, οι δύο αγώνες στη Βοστόνη μπορεί να καταλήξουν σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. Τα όρια του φαβορί και του αουτσάιντερ έχουν ξεθωριάσει και κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Οι Σέλτικς πρέπει να συνέλθουν όπως συνήλθαν οι Γουόριορς

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τος Σέλτικς. Οφείλουν να συνέλθουν γρήγορα και να εκμεταλλευτούν το φαινομενικό πλεονέκτημα της έδρας τους. Στο πρώτο παιχνίδι πήγαν σχεδόν όλα καλά. Στο δεύτερο δεν πήγε σχεδόν τίποτα.  Μετά το τρίτο δεκάλεπτο, ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν οι μόνοι με διψήφιο αριθμό πόντων και οι υπόλοιποι τρεις βασικοί (Αλ Χόρφορντ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς και Μάρκους Σμαρτ) είχαν μόλις δύο πόντους ο καθένας. Ο Χόρφορντ είχε 26 πόντους στο πρώτο παιχνίδι αλλά μόλις 2 στο δεύτερο. Ο Τέιτουμ είχε 28 πόντους και ο Μπράουν 17, αλλά μόλις επτά για τον Τέιτουμ και δύο για τον Μπράουν σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι 88 πόντοι της Βοστώνης ήταν η χαμηλότερη απόδοση της ομάδας στα φετινά πλει οφ.

Οι Σέλτικς τους χρειάζονται όλους για να κερδίσουν το Γκόλντεν Στέιτ. Διότι αν δεν είναι ο Κάρι σε καλή μέρα, θα είναι ο Τόμπσον. Πλέον υπάρχει και ο Πουλ, υπάρχει και ο Γουίγκινς. Δεν μπορείς να ρισκάρεις και να σκεφτείς ότι όλα μπορούν να πάνε στραβά για τον αντίπαλο σου. Οι τελικοί δεν είναι πρώτος γύρος. Το Γκόλντεν Στέιτ και οι αστέρες του έχουν εμπειρία από τελικούς και από δύσκολες σειρές. Κανείς από την Βοστόνη δεν έχει βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Αν είσαι ο Χόρφορντ και στοχεύεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία και να το δείξεις. Είσαι 36 και ίσως αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία.

Η παράμετρος Ντρέιμοντ Γκριν

Δεν θα ασχοληθούμε με το αν ο Γκριν έπρεπε να αποβληθεί ή αν έπρεπε να πάρει νωρίτερα τεχνικές ποινές κτλ. Θα ασχοληθούμε με την πίεση που ασκεί στους αντιπάλους του και αγωνιστικά αλλά κυρίως, ψυχολογικά. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή. Μια γραμμή που ο Γκριν έμαθε να ξεχωρίζει πολύ καλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μερικές φορές καταφέρνει να μείνει μέσα στα όρια της, άλλες ο ενθουσιασμός του τον κάνει να την ξεπερνάει. Και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που την ξεπερνάει εσκεμμένα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον έμπειρο φόργουορντ να πιάνεται στα χέρια με τους αντιπάλους του.

Οι Σέλτικς δεν είναι η πρώτη ομάδα που έπεσε θύμα των mind games που εδώ και τόσα χρόνια ο αστέρας των Γουόριορς υποβάλλει στις αντίπαλες ομάδες, ειδικότερα σε αγώνες πρωταθλήματος. Στο επόμενο παιχνίδι μπορεί να αποβληθεί, αλλά μπορεί και απλά να κάνει τον Σμαρτ, τον Μπραόυν και τους υπόλοιπους να σκέφτονται το πως θα πιαστούν στα χέρια μαζί του και όχι πως θα ευστοχήσουν για την ομάδα τους. Αυτό έκανε πάντα, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στη Βοστόνη για να έρθει τουλάχιστον το ένα από τα δύο μπρέικ για το Γκόλντεν Στέιιτ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι τελικοί επιστρέφουν για 22η φορά στη Βοστόνη. Αν οι γηπεδούχοι θέλουν να φτάσουν στο πολυπόθητο νούμερο 18, καλό θα είναι να πετύχουν τουλάχιστον μια νίκη στην έδρα τους. Αν η σειρά πάει στο 3-1 για τον Κάρι και την παρέα του δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει, διότι τέτοια λάθη γίνονται μόνο μια φορά.