Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την ώρα και τη στιγμή που η Τσέλσι έκανε δικό της τον Εντέν Αζάρ. Αλλά κανείς δεν το έχει ξεχάσει!

Ο Εντέν Αζάρ κάποτε ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Όχι πριν από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα άλλαξαν προς το χειρότερο για τον Βέλγο μέσο όταν το καλοκαίρι του 2019 άφησε την Τσέλσι για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί και πέρα το προσωπικό ημερολόγιο του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή γέμισε πόνο, τραυματισμούς, γκρίνια και μέτριες ως κακές εμφανίσεις.

Κι όμως. Αν κάποιος τον παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχει εικόνα του τι έκανε και ποιος ήταν όσο φορούσε τη φανέλα των «μπλε», τότε δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα για τι πράγμα μιλάμε.

Οι Λονδρέζοι μας το υπενθύμισαν με ένα post που έκαναν στα social media, όπου γύρισαν τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στην ημέρα όταν ο Εντέν Αζάρ έδωσε τα χέρια μαζί τους.

Ο Αζάρ ήταν πρώτος και καλύτερος μεταξύ των… ημίθεων

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εκτός σύγκρισης. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μεταξύ τους να «χτυπηθούν». Η Τσέλσι μπορούσε να γεμίσει υπερηφάνεια όταν έλεγε και κόμπαζε ότι ο καλύτερος… ημίθεος ήταν δικός της παίκτης.

Ο Εντέν Αζάρ μπορούσε εύκολα να κάνει σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα. Μπορούσε να πάρει την μπάλα και να μοιράσει πολλές ντρίμπλες μα με την ίδια συχνότητα, είτε σκόραρε, είτε μοίραζε γκολ στους συμπαίκτες του.

Ένας παίκτης που τα έκανε όλα και σύμφερε. Ένας παίκτης που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2019 στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η… προφητική ατάκα του Μουρίνιο για τον Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ δεν ήταν μόνο το αγαπημένο παιδί του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι. Αλλά σχεδόν και όλης της Premier League. Το ίδιο και για τους περισσότερους αμυντικούς της.

Εκείνοι βέβαια έδειχναν την… αγάπη τους με άλλο τρόπο. Και ίσως λάθος θα μπορούσε να πει κάποιος. Μιας και τα φάουλ που δεχόταν τότε στο Νησί ο Βέλγος μέσος δεν ήταν μόνο πολλά. Ήταν και σκληρά.

«Ο Αζάρ είναι πολύ καλός παίκτης. Από τους καλύτερους που υπάρχουν στον κόσμο και από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Αλλά αν θέλει να αντέξει και να συνεχίσει έτσι θα πρέπει να με ακούσει.

Θα πρέπει να δίνει την μπάλα πιο πολύ. Δεν πρέπει να την κρατάει τόσο και αυτό γιατί θα δέχεται πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που μπορεί στο μέλλον να του κάνουν μεγάλο κακό στην καριέρα».

Αυτή η ατάκα ήταν του Ζοσέ Μουρίνιο εν έτει 2015. Μία ατάκα που έμελλε να πέσει… μέσα, μιας λίγο καιρό αφότου έφυγε από την Τσέλσι ο Αζάρ έβγαλε πολλούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη και τώρα να μην έχει γευτεί τον παίκτη για τον οποίο έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Τσέλσι- Εντέν Αζάρ: Μια σχέση αγάπης         

Ο Εντέν Αζάρ από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι έδειξε ότι ήρθε για να μείνει. Για να γράψει ιστορία. Για να γίνει ένας από τους καλύτερους που φόρεσε τη φανέλα των «μπλε».

Και δεν άργησαν τα 32 εκατομμύρια λίρες που ξόδεψε για χάρη του ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να πιάνουν τόπο. Παράλληλα, η εξέδρα τον αγκάλιασε όσο λίγους. Άλλωστε και ο τρόπος παιχνιδιού του όχι μόνο ήταν μοναδικός.

Αλλά ξύπναγε στους Λονδρέζους θύμισες από τα παλιά. Εικόνες βγαλμένες από την εποχή που ο Τζιανφράνκο Τζόλα άφησε πίσω του πολλούς αμυντικούς να κοιτάνε την πλάτη του.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί συμπαίκτες του Αζάρ τον έχουν «καρφώσει» για το γεγονός ότι δεν ήταν ποτέ από εκείνους που τα έδιναν όλα στις προπονήσεις. Δεν… σκιζόταν στη δουλειά. Αν αυτό γινόταν, τότε κανείς δεν ξέρει που μπορεί να είχε φτάσει. Όχι μόνο με τους Άγγλους, αλλά και γενικότερα στην καριέρα του.

Όπως και να ΄χει αγάπησε το Λονδίνο σαν δεύτερο σπίτι του. Και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να επιστρέψει εκεί για να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ή απλά για ένα last dance. Όπως τότε…