Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε του πρωτάρη σε τελικούς Grand Slam Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ και κατέκτησε πανάξια το 14ο Roland Garros της καριέρας του στο γαλλικό Όπεν!

Ο «βασιλιάς» στο χώμα είναι ένας και τον λένε Ραφαέλ Ναδάλ! Ο σπουδαίος Ισπανός επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο Ισπανός επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ και ανέβηκε στον θρόνο του έπειτα από ένα… διάλειμμα ενός έτους.

Ο Ναδάλ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στα δύο πρώτα σετ, έκανε break στα σερβίς του Νορβηγού και παρότι στο δεύτερο βρέθηκε πίσω στα game με 3-1, «απάντησε» με πέντε συνεχόμενα και με 6-3 προηγήθηκε 2-0. Με 6-3 είχε πάρει και το πρώτο σετ, μόνο που τότε προηγήθηκε με 4-1 και είχε πολύ πιο εύκολο έργο.

Ο Ναδάλ πήρε και το τρίτο σετ με «περίπατο» (6-0), γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό που είχε κατακλύσει τις εξέδρες του Philippe Chatrier. Με αυτό τον τρόπο πανηγύρισε μετά το Australian Open και το Roland Garros. Αυτό είναι κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο απίστευτος Ναδάλ με μία ακόμη μαγική επίδειξη απέδειξε ότι παραμένει ανίκητος στο αγαπημένο του Roland Garros.

Πέρα από το απίστευτο ρεκόρ των 14ων τροπαίων στο Παρίσι, ο Ναδάλ έκανε φυσικά ακόμα ένα. Έφτασε πλέον τα 22 Grand Slam στην καριέρα του, αυξάνοντας στα δύο τη διαφορά από τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι έχουν από 20 ο καθένας.