Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για τα όσα έγιναν στην Λάρισα και για ακόμα μία φορά ο Έλληνας οπαδός δεν αποδέχθηκε την αλήθεια.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξέσπασε για τις συνθήκες του Game 4 κόντρα στη Λάρισα. Ο Έλληνας διεθνής άσος του Παναθηναϊκού αφού συνεχάρη την αντίπαλη ομάδα (το τονίζουμε) έκανε ειδική αναφορά στις απαράδεκτες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε το παιχνίδι.

Απαράδεκτες. Δεν μπορεί να ειπωθεί κάποια πιο ταιριαστή λέξη. Απαράδεκτες προς όλους. Γηπεδούχους, φιλοξενούμενους, παίκτες, θεατές. Όλους.

«Και ποιος είναι ο Παπαπέτρου για να μιλάει;»

Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε ποιον άλλον; Σε Έλληνα οπαδό. Και συνέχιζε: «Έχασε η ομαδίτσα του και αντί να κοιτάει τα χάλια του, τα ρίχνει σε εξωγενείς παράγοντες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Μπορεί το εν λόγω σχόλιο να το έκανε συγκεκριμένος κάτω από ανάρτηση γνωστού ελληνικού Μέσου, αλλά συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό θετικών αντιδράσεων. Αυτό σημαίνει πως, προφανώς, πολύς κόσμος ασπάζεται την άποψη του συγκεκριμένου ατόμου. Πως ο Παπαπέτρου δεν δικαιούται να μιλάει για πράγματα που δεν αφορούσαν το αγωνιστικό κομμάτι (άραγε πόσο ΔΕΝ επηρέασαν την απόδοση ΟΛΩΝ των παικτών;). Και ειδικά όταν έχει ηττηθεί η ομάδα του. Γιατί αν μιλήσει ο ηττημένος για οτιδήποτε αφορά τον αγώνα, τότε ψάχνει δικαιολογίες.

Άραγε, αν είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός να επέτρεπαν οι πάνσοφοι Έλληνες οπαδοί στον Παπαπέτρου να μιλήσει;

Το ελληνικό μπάσκετ που αξίζουμε

Όποιες ομάδες και αν έπαιζαν σήμερα, σε όποιο γήπεδο και αν έπαιζαν, οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί δεν αξίζουν σε οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού. Ερασιτεχνική, ημι-επαγγελματική, επαγγελματική. Σε καμία. Πόσες φορές, όμως, έχουμε γίνει θεατές τέτοιων προβληματικών συνθηκών και καταστάσεων; Από πού να ξεκινήσει κανείς. Από εισβολές οπαδών; Από χρήση παράνομων αντικειμένων μέσα στο χώρο του γηπέδου; Από βίαιες συμπεριφορές; Από τις άθλιες εγκαταστάσεις πολλών ομάδων;

Πόσες φορές έχουμε πει «έλα μωρέ δεν βαριέσαι» σαν κράτος, σαν ομοσπονδία, σαν θεατές; Πόσο έχουν διαιωνιστεί όλα αυτά λόγω αυτού το «δεν βαριέσαι» που έχουμε πει όλοι; Πώς, λοιπόν, μας φαίνεται παράξενο που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν «δικαιολογίες» και «υπεκφυγές» στις δηλώσεις του Παπαπέτρου; Πώς τολμάμε να θεωρούμε πως αξίζουμε κάτι καλύτερο όταν ένας αθλητής δεν δικαιούται να σχολιάσει κάτι που αφορά τη δουλειά του; Που ένας εργαζόμενος (ας το θυμίσουμε σε κάποιους πως είναι η δουλειά του Παπαπέτρου και δεν πήγε στην Λάρισα για να ψυχαγωγήσει κανέναν) διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εργασίας του. Πώς τολμάμε να πιστεύουμε πως η Ελλάδα αξίζει καλύτερο επίπεδο μπάσκετ όταν σχεδόν όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα; Από τις εγκαταστάσεις τους μέχρι τις παροχές των αθλητών; Και ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ και ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν σπεύδει να σταθεί δίπλα τους; Ειδικά στις επαρχιακές ομάδες.

Υγ. Ο Παπαπέτρου στο τέλος των δηλώσεων που έκανε, είπε πως ντρέπεται. Ντρέπεται για το ελληνικό μπάσκετ. Άραγε, ντρέπεται ο Έλληνας οπαδός για το ελληνικό μπάσκετ; Καταλαβαίνει ότι παίρνει αυτό που του αξίζει;

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!