Σκηνές ασέβειας στο Nations League από τους Ούγγρους οπαδούς απέναντι στους Άγγλους ποδοσφαιριστές που γονάτισαν για τη φυλετική αδικία.

Nations League σημαίνει ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο σημαίνει σεβασμός. Κάτι που ενδεχομένως δεν ασπάζονται οι Ούγγροι. Τουλάχιστον αυτό απέδειξαν για ακόμα μία φορά. Η Αγγλία φιλοξενήθηκε από την Ουγγαρία για το μεταξύ τους παιχνίδι χθες, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Πριν την σέντρα, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας γονάτισαν στο κέντρο του γηπέδου. Πρόκειται για μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλετική αδικία. Μία κίνηση, που συνηθίζεται πολύ συχνά από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές. Η αντίδραση των Ούγγρων ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χθεσινό παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αφού η Ουγγαρία τιμωρήθηκε τόσο από τη FIFA όσο και από την UEFA για επαναλαμβανόμενη ρατσιστική συμπεριφορά, κατά την προηγούμενη «επίσκεψη» της Αγγλίας στη Βουδαπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η Ουγγρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στη Puskas Arena. Σύμφωνα με το άρθρο 73 του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, παιδιά έως 14 ετών από σχολεία ή  ακαδημίες ποδοσφαίρου μπορούσαν να προσκληθούν σε έναν αγώνα δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από ενήλικες.

Αυτό… μεταφράστηκε σε περίπου 40.000 θεατές στη σημερινή αναμέτρηση, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν κυρίως παιδιά. Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και πριν την πρώτη σέντρα, οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας γονάτισαν, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών από την κερκίδα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!