Την οριστική απόφασή του να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» και να ασχοληθεί με την προπονητική ανακοίνωσε ο Κάρλος Τέβες.

Οριστικά τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα αποφάσισε να ρίξει ο Κάρλος Τέβες. Αγωνίστηκε για τελευταία φορά σχεδόν έναν χρόνο πριν (Ιούλιο του 2021), φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζόυνιορς. Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο ακριβώς έτσι όπως τον είχε ονειρευτεί.

Θα μπορούσε να συνεχίσει, αφού είχε προτάσεις από τις ΗΠΑ και το πρωτάθλημα του MLS όμως δεν το έκανε. Και αυτό γιατί έχασε τον νούμερο 1 θαυμαστή του. Τον πατέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρλος Τέβες:

«Σταματάω το ποδόσφαιρο, μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είχα προσφορές στα χέρια μου, μου πρότειναν να παίξω στις ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκα. Αυτό ήταν, έχω δώσει τα πάντα. Η τελευταία μου σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μπορούσα να δω τον πατέρα μου. Σταμάτησα να παίζω γιατί έχασα το νούμερο ένα θαυμαστή μου. 

Πήρα την απόφαση ότι θα γίνω προπονητής. Είμαι έτοιμος να το κάνω τώρα. Μαθαίνω πώς να επικοινωνώ. Είναι κάτι, για το οποίο πρέπει να προετοιμαστώ. Δεν πρόκειται να αναλάβω μια ομάδα και απλά να πω στους παίκτες ότι πρέπει να νικήσουν ή θα μπούμε όλοι σε μπελάδες. Πρέπει να δώσω στους παίκτες τα αναγκαία εργαλεία για να νικήσουν. Ονειρεύομαι να κοουτσάρω την Μπόκα. Μου προκαλεί αυτό το μυρμήγκιασμα, όπως όταν έπαιζα, γι’ αυτό είμαι σίγουρος για το τι θέλω να κάνω».

Ο Τέβες ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Αργεντινή και τις ακαδημίες της Ολ Μπόις Μπουένος Άιρες ενώ στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Σανγκάι. Συνολικά αγωνίστηκε σε 607 επίσημα παιχνίδια, έχοντας 237 γκολ, ενώ χρίστηκε και 82 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής!