Ο Ράφα Ναδάλ εκτός από πολυνίκης του Ρολάν Γκαρός, «τρέχει» πλέον και ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ του θεσμού.

Ο Ράφα Ναδάλ θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι συνώνυμος του Ρολάν Γκαρός. Είναι η αγαπημένη του διοργάνωση και ο ίδιος ο θεσμός δείχνει να τον… αγαπάει κι εκείνος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 13 (!) κατακτήσεις. Μάλιστα, σε επίπεδο αγώνων, μετράει 105 νίκες και μόλις τρεις ήττες.

Ο πολυνίκης του θεσμού, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μη διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ του θεσμού.

Ποιο είναι αυτό; Ο Ράφα Ναδάλ με την πρόκρισή του επί του Ζβέρεφ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης. Ναι και; Σας ακούμε να ρωτάτε.

Το ρεκόρ έρχεται με την επισήμανση πως ο Ράφα εκτός από τον γηραιότερο φιναλίστ, έχει υπάρξει και ο νεότερος σε ηλικία φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός πίσω στο 2005.

Ρολάν Γκαρός: Προκρίθηκε ο Ναδάλ μετά τον τραυματισμό του Ζβέρεφ

Απρόσμενη όσο και… σοκαριστική εξέλιξη είχε ο καταπληκτικός ημιτελικός ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Ράφα Ναδάλ. Ο Γερμανός τενίστας «πάγωσε» τους πάντες στο «Φιλίπ Σατριέ» λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.  Ο πόνος του νεαρού τενίστα ήταν αφόρητος. Ο ίδιος σφάδαζε σοκάροντας τους πάντες στο γήπεδο ενώ ξέσπασε και σε κλάματα.

Με το σκορ στο 7-6 (8), 5-6 υπέρ του Ναδάλ, με τον Ισπανό να σερβίρει στο 40-30, ο Ζβέρεφ σε μια προσπάθειά του να επιστρέψει το μπαλάκι γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο κι έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος. Ο Ράφαελ Ναδάλ έσπευσε κατευθείαν προς το μέρος του για να δει την κατάσταση του αντιπάλου του ενώ και το ιατρικό τιμ έσπευσε ώστε να εξετάσει την κατάσταση. Με καροτσάκι τον μετέφεραν στα αποδυτήρια όπου διαπιστώθηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Ζβέρεφ επέστρεψε στο κορτ με πατερίτσες ώστε να χαιρετήσει τον κόσμο, που είχε προλάβει να παρακολουθήσει τρεις ώρες παιχνιδιού, χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί δύο σετ. Όπως είναι φυσικό γνώρισε την αποθέωση!!

Οι δύο παίκτες τέθηκαν αντιμέτωποι για τρεις ώρες και 13 λεπτά, πριν τραυματιστεί ο Ζβέρεφ. Ο Ναδάλ κατέκτησε δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6 στο tie break. Αμφίρροπο ήταν και το δεύτερο σετ. Ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 4-2 μετά από διαδοχικά break και είδε τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 5-5. Το δεύτερο σετ ήταν έτοιμο να οδηγηθεί και αυτό σε tie break, με τον Ισπανό να ισοφαρίζει σε 6-6 και τον Ζβέρεφ να τραυματίζεται και να αποχωρεί, μην μπορώντας να συνεχίσει.

Με τον τρόπο αυτό ο Ράφα Ναδάλ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρουντ-Τσίλιτς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό.  Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!