Η Εθνική ομάδα έφυγε με το διπλό (0-1) από το Μπέλφαστ κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία στην πρεμιέρα της στο UEFA Nations League.

Η Εθνική ομάδα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Nations League 2022-23! Επίσημο ντεμπούτο με νίκη για τον Γκουστάβο Πογέτ και «χρυσό» σκόρερ τον Τάσο Μπακασέτα.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν το αναμενόμενο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά, να δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική κυκλοφορία αλλά να μην είναι απειλητικοί. Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους με τον ΜακΝερ αλλά ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί. Η απάντηση της Εθνικής Ελλάδος ήταν άμεση με τον Γιακουμάκη αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα των Βορειοϊρλανδών. Η Εθνική κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν όλο και πιο απειλητική. Στο 39ο λεπτό η Εθνική μας πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Λημνιός κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα και βρήκε τον Μπακασέτα που μπήκε στην περιοχή κινούμενος από τον άξονα, κοντρόλαρε και με δεξί συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκοκ.

Η Εθνική μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52′ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 αλλά ο Γιακουμάκης για λίγο δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και σταδιακά η Ελλάδα έχασε μέτρα. Οι διεθνείς δέχονταν πίεση και δεν μπορούσαν πια να κρατήσουν το ίδιο εύκολα την μπάλα. Στο 67′ ο Βλαχοδήμος δήλωσε πάλι παρών στο σουτ του ΜακΓκιν και κράτησε το μηδέν. Στο 85΄ ένα απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λάφερτι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Αυτή όπως αποδείχθηκε ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Μπέλφαστ.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ, Φάρελ, Μπράντλεϊ (62΄ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν, Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ, Α. ΜακΚαν, Λέιβερι (62΄ Λάφερτι), Γουάιτ (71΄ Τσαρλς).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (90΄+2 Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (82΄ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός (69΄ Παυλίδης), Μπακασέτας (69΄ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης (69΄ Χατζηγιοβάνης).