Στιβ Κερ και Ίμε Ουντόκα «παλεύουν» για το πολυπόθητο δαχτυλίδι σε μία χρονιά όπου οι φετινοί τελικοί έχουν «άρωμα»... Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Στιβ Κερ και ο Ίμε Ουντόκα έπαιξαν και οι δύο για τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς. Επιπλέον, υπήρξαν και οι δύο βοηθοί προπονητή υπό τον ίδιο. Σε λίγες ώρες θα είναι αντίπαλοι στους τελικούς. Το μεγάλο μυαλό του Ποπ θα βρίσκεται σίγουρα κάπου εκεί μαζί τους.

Η σύγκριση και ο Ποπ

Η σύγκριση των δύο επικεφαλής των πάγκων των δύο φιναλίστ ξεκίνησε με την επικράτηση της Βοστόνης στους τελικούς της Ανατολής. Ο κόσμος δεν άργησε να να επισημάνει επίσης πως πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ προπονητών που έφτασαν στους τελικούς μόλις την πρώτη τους χρονιά ως head coaches στο NBA. Ο Κερ το έκανε το 2015 και ο Ουντόκα θα το κάνει στις 4 τα ξημερώματα. Αυτό όμως που τους συνδέει πιο πολύ από όλα τα άλλα είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Ποπ προπόνησε τον Κερ, καθώς και τον Ουντόκα, στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το παιχνίδι τους και οι επιλογές τους ως προπονητές είναι αδιαμφισβήτητα επηρεασμένο από τον σπουδαίο Πόποβιτς που βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα με τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία της λίγκας. Ο προπονητής του Σαν Αντόνιο, αξίζει να βρίσκεται σίγουρα στη συζήτηση για τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών. Είναι άλλωστε ο άνθρωπος με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ. Δίπλα του για πολλές από αυτές τις νίκες ήταν ο Ουντόκα, ο οποίος ήταν βοηθός του από το 2012 έως το 2019.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που το όνομα του Ποπ συζητιέται την περίοδο των τελικών, με τους Σπερς να βρίσκονται πολύ μακριά τους. Πέρυσι ο πρώην βοηθός του για πολλά χρόνια, Μάικ Μπούντενχολζερ, αντιμετώπισε τον Μόντι Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν παίκτης του στους Σπερς. Μπορεί οι Σπερς να μην μπορούν πλέον να διαγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, αλλά ο Πόποβιτς συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στα πλέι οφ και στους τελικούς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο Ουντόκα στη θέση που βρισκόταν ο Κερ

Ο Ουντόκα έχει την ευκαιρία να γίνει ο δέκατος προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα στην πρώτη του θητεία. Ο έβδομος που το κατάφερε ήταν ο Στιβ Κερ το 2015. Από εκεί και έπειτα, η ιστορία έδειξε τρία πρωταθλήματα και πέντε εμφανίσεις στους τελικούς σε ισάριθμα χρόνια για το δεύτερο. Το αν θα τα καταφέρει ο πρώτος δεν γνωρίζουμε, αλλά είναι σίγουρο πως αν το κατακτήσει θα μπει με μεγάλα γράμματα στα βιβλία της ιστορία των Σέλτικς. Θα είναι εκείνος που θα τους επαναφέρει στην πρώτη θέση των πιο επιτυχημένων ομάδων της λίγκας με 18 πρωταθλήματα.

“Οι Σέλτικς, ωστόσο, δεν πανηγυρίζουν τους τίτλους περιφέρειας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε τόσο μακριά, αλλά σκεφτόμαστε τι μας περιμένει μετά από αυτή τη σειρά”. Αυτά δήλωσε λίγα μετά την επικράτηση επί του Μαϊάμι ο Ουντόκα. Ο Ποπ του έμαθε να εξετάζει καλά τους αντιπάλους του και αυτό θα έχει κάνει σίγουρα και στην περίπτωση των Γουόριορς. Αλλά το ίδιο κάνει και ο Κερ, που πλέον έχει τεράστια και μαζεμένη εμπειρία από τελικούς.

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1532395806531235840?s=20&t=ZrMck-6qWFaEK2PMtDQ3cA

Απόψε στο Όκλαντ διεξάγεται ο πρώτος αγώνας των τελικών του NBA (04:00 ώρα Ελλάδος). Αρκετά πλέι οφ χάσαμε δε νομίζετε; Σήμερα είναι μέρα για ξενύχτι. Ραντεβού σε λίγες ώρες.