Η Παναχαϊκή επιστρέφει ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες και το Debut.gr παρουσιάζει τη φετινή πορεία της ομάδας της Πάτρας.

Η Παναχαϊκή είναι ξανά στη Super League 2! Η ιστορική ομάδα της Πάτρας έκανε το καθήκον της και στα Play-off, έχει το απόλυτο νικών και πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με την επιθυμία και το όνειρο να είναι ένα. Η επιστροφή μετά από χρόνια στη Super League. Εκεί όπου ανήκει. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά μέσα από το Debut.gr τη φετινή πορεία των Πατρινών.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η Παναχαϊκή προερχόταν από μία κακή σεζόν. Κακή διότι όλοι στην ομάδα υπολόγιζαν πως με το ρόστερ που υπήρχε, στόχος ήταν μόνο η άνοδος. Αυτό όχι μόνο δεν εκπληρώθηκε αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών η ομάδα υποβιβάστηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μετά από αρκετή καθυστέρηση, το μάνατζμεντ της ομάδας δόθηκε στον Πέτρο Σταθάκη που εκπροσωπούσε ένα γκρουπ Αμερικανών επενδυτών.

«Οι στόχοι μας και το όραμα μας είναι μακροπρόθεσμα, με βασική προτεραιότητα να επαναφέρουμε την Παναχαϊκή στον κοινωνικό ιστό της πόλης και να την κάνουμε ξανά ελκυστική προς όλους καθώς το ιστορικό μέγεθος της δεν αμφισβητείται και θεωρούμε ότι με το πλάνο μας και τον επαγγελματισμό μας θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση». 

Οι βλέψεις που είχαν για τον σύλλογο της Παναχαϊκής ήταν ξεκάθαροι. Να επαναφέρουν την ομάδα στην θέση που της αρμόζει. Αυτό όμως να γίνει σωστά και μεθοδικά. Πλέον έφτασε η μέρα που όλοι μπορούν να πανηγυρίσουν.

Παναχαϊκή

Το πρώτο βήμα έγινε. Τι ακολουθεί;

Η χρονιά σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολη. Όπως είχε δηλώσει και ο Πέτρος Σταθάκης: «Και στον ύπνο μας… πίεση έχουμε όλοι». Αυτό και μόνο δείχνει πως η ομάδα δεν άφηνε τίποτα στην τύχη της. Ακόμα και μετά από ήττες, όλοι έμεναν ενωμένοι. Όλοι γνώριζαν πως πρόκειται για ένα καινούργιο ρόστερ που όπως είναι φυσικό θέλει χρόνο για να «βρεθεί» σωστά στο γήπεδο. Όταν αυτό συνέβη, η Παναχαϊκή ήταν απλά άπιαστη.

Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα της Πάτρας ηττήθηκε από την ομάδα του Αχέροντα Καναλακίου με 3-1. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λεωνίδας Κυβελίδης είχε δηλώσει πως στο τέλος της σεζόν η Παναχαϊκή θα είναι πρωταθλήτρια. Δικαιώθηκε πανηγυρικά. Μετά από αρκετή δουλειά, η Παναχαϊκή μπορεί ξανά να πανηγυρίζει και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Και όλα αυτά έχοντας δίπλα της τον κόσμο της, που από την αρχή πίστεψε στο νέο εγχείρημα και ήταν εκεί να βοηθήσει την ομάδα.

Φυσικά, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Σούλη Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος προπονητής αντικατέστησε τον Ζέλικο Κάλαϊτζιτς και γρήγορα έβαλε τις «βάσεις» γι’ αυτό που ακολούθησε. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές, με ταυτότητα στο παιχνίδι του και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Παρόλο που είχε δηλώσει πως δεν θα εργαζόταν ξανά στην Γ’ Εθνική, η προοπτική της Παναχαϊκής δεν τον άφησε αδιάφορο. Και στο τέλος δικαιώθηκε.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο… αύριο. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα όλοι έχουν αρχίσει και μελετούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες ενέργειες για τη δημιουργία της νέας ποδοσφαιρικής εταιρίας, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ τα πρώτα άμεσα έξοδα που θα χρειαστούν φτάνουν και ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ! Η διοίκηση τόνισε για ακόμα μία φορά ότι προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμοι την… πρώτη μέρα που θα χρειαστεί και να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες, ώστε να καταθέσουν και έναν πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η αλήθεια είναι πως η Παναχαϊκή λείπει από τη Super League. Μία ομάδα με ιστορία, με κόσμο που εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη. Έφτασε το «πλήρωμα του χρόνου» ώστε να δούμε την Παναχαϊκή ξανά στη μεγάλη κατηγορία; Ίσως. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όπως αναφέρουν και μέσα από την ομάδα. Με καρτερικότητα και υπομονή, θα έλθουν καλύτερα χρόνια.