Μετά από επική μάχη διάρκειας 4 ωρών και 12 λεπτών, ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 3-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros!

Στον 15ο ημιτελικό του στο Roland Garros προκρίθηκε ο Ράφα Ναδάλ. Ο κορυφαίος παίκτης του Grand Slam της Γαλλίας επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς και θέλει άλλες δύο νίκες για να κατακτήσει το 14ο τρόπαιο του στο Παρίσι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ναδάλ, πάντα μέσα στο παιχνίδι ο Τζόκοβιτς

Ο Ναδάλ ήταν απλά κυρίαρχος στο πρώτο σετ. Μετά από 10.24′ ο Ναδάλ έφτασε στο μπρέικ και έκανε το 1-0. Με το σερβίς του υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 2-0 όμως ο Νόλε με love service game μείωσε σε 2-1. Η συνέχεια όμως ανήκε μόνο στον Ναδάλ. Με το 2ο του μπρέικ ο Ναδάλ έφτασε στο 4-1 και με love service game προηγήθηκε με 5-1. Σε 50′ ο Ναδάλ έκλεισε το σετ στο 6-2.

Ο Ισπανός μπήκε το ίδιο δυνατά και στο 2ο σετ. Με όπλο του το σερβίς του έφτασε στο 2-0 και με νέο μπρέικ στο 3-0! Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε. Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και έδειξε έτοιμος για την ανατροπή. Μετά από γκέιμ διάρκειας 9.23΄ ο Νόλε θα προηγηθεί με 4-3 και εν συνεχεία με 5-4. Ο Ναδάλ έσβησε μπρέικ πόιντ (σετ πόιντ) στο 10ο γκέιμ αλλά ο Νόλε με το 2ο έκλεισε με μπρέικ στο 6-4 το 2ο σετ.

Του έβαλε δύσκολα ο Τζόκοβιτς αλλά ο Ναδάλ δεν μπορούσε να χάσει αυτήν την πρόκριση

Το επόμενο σετ θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ένας περίπατος για τον Ισπανό. Έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ και με το καλημέρα πέτυχε μπρέικ στο 3ο (1-0). Με το σερβίς του πήγε στο 2-0 αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Νόλε μείωσε σε 2-1. Ο Ισπανός ήταν πραγματικά άπιαστος. Προηγήθηκε με 4-1, το υπερασπίστηκε κάνοντας το 5-1 αλλά ο Νόλε μείωσε σε 5-2. Ο Ναδάλ είχε διπλό σετ πόιντ και με την 2η ευκαιρία έκλεισε το σετ!

«Με την πλάτη» στον τοίχο ο Τζόκοβιτς, σέρβιρε ξανά πρώτος στο τέταρτο σετ και το έκανε το 1-0. Ακολούθησε δικό του break για το 2-0 και χωρίς να χάσει πόντο έφτασε και στο 3-0. Ο Ναδάλ κατάφερε να επιστρέψει από το 4-1 και να κάνει το break για το 5-4, με το τέταρτο σετ να οδηγείται τελικά στο tie break.

Στο τάι μπρέικ ο Ναδάλ έκανε μίνι μπρέικ (1-0) και με το σερβίς του έφτασε στο 3-0! Μείωσε σε 3-1 ο Νόλε αλλά ο Ναδάλ με 2ο μίνι μπρέικ έφτασε στο 4-1. Το 5-1 θα έρθει με άουτ από τον Σέρβο και εν συνεχεία το 6-1. Με 5 ματς πόιντ στην διάθεση του, ο Ναδάλ επικράτησε με 7-4, κάνοντας το 3-1 στα σετ και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros, εκεί όπου θα συναντήσει τον Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Ο Ράφα έφτασε στις 29 νίκες απέναντι στον Νόλε με τον Σέρβο να παραμένει στις 30 στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πλέον το πιο σημαντικό παιχνίδι για τον Ράφα είναι ο ημιτελικός με τον Γερμανό αφού εάν φτάσει στους τελικούς με βάση την παράδοση (13/13) δεν χάνει!