Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποχαιρέτησε με μια λιτή ανάρτηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης, ολοκληρώνοντας την... πολυτάραχη καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όταν το 2013 ξεκινούσε η συνεργασία της Ρεάλ Μαδρίτης και του Γκάρεθ Μπέιλ κανείς δεν περίμενε πως θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη. Ο Μπέιλ είχε όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην «Βασίλισσα». Από ένα σημείο και μετά τα πάντα «στράβωσαν».

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 101 εκατ. ευρώ στην Τότεναμ για να τον αποκτήσει. Ποσό ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Έγραψε 258 εμφανίσεις με 106 γκολ και 67 ασίστ, ενώ κατέκτησε 5 Champions League, 3 πρωταθλήματα, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 1 Κύπελλο μεταξύ άλλων. Κάποιος που διαβάζει τα στατιστικά σκέφτεται πως αυτά που πέτυχε ο Μπέιλ στην Ρεάλ ήταν «εξωπραγματικά». Ναι ήταν αν αναλογιστούμε το πως εξελίχθηκε αυτή η συνεργασία και τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπαμε έναν αδιάφορο Μπέιλ να μην αγωνίζεται, να έρχεται σε σύγκρουση με αρκετά στελέχη της Ρεάλ και φυσικά να γίνεται το «μαύρο πρόβατο» της κερκίδας. Ο Μπέιλ έχασε κάποια από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και η Ρεάλ Μαδρίτης ένα πολύτιμο «εργαλείο».

Μαζί με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά δημιούργησαν μια από τις ισχυρότερες επιθετικές τριάδες που έχουμε παρακολουθήσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του στον σύλλογο. Δεν πρόκειται για έναν ακόμα παίκτη που φόρεσε τη φανέλα των μερένγκες, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο το όνομα της «Βασίλισσας».

Το αντίο

«Ήρθα στην ομάδα πριν από 9 χρόνια ως νεαρός άνδρας που ήθελε να εκπληρώσει το όνειρό του. Να φορέσει τη φανέλα με το λευκό χρώμα και το σήμα της Ρεάλ στο στήθος, να παίξει στο ”Μπερναμπέου”, να κερδίσει τίτλους και να είναι μέλος της ομάδας που κατακτά το ευρωπαϊκό. Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και πολλά περισσότερα. Ήταν υπέροχη εμπειρία και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν τιμή μου». 

Ο Μπέιλ στο αντίο του ήταν Κύριος. Δεν προκάλεσε, ευχαρίστησε την Ρεάλ Μαδρίτης και δήλωσε περήφανος που αγωνίστηκε με τη φανέλα της «Βασίλισσας». Διότι υπήρξαν στιγμές που και εκείνος στην Μαδρίτη υπήρξε «Βασιλιάς». Απλώς περίμενε να γίνει κάτω από διαφορετικές συνθήκες και να έχει περισσότερη διάρκεια…