Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα στην Πάτρα και πλέον απέχει μία νίκη από τους τελικούς της Stoiximan Basket League.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα ούτε στην Πάτρα, σημείωσε ξανά 100 πόντους και πλέον απέχει μία νίκη από τους τελικούς. Το τελικό 72-102 δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προμηθέα.

Στο αρχικό 5-0 του Προμηθέα απάντησε ο Ολυμπιακός με απανωτά επιθετικά ριμπάουντ και έτσι πήρε το προβάδισμα (7-8). Οι δύο άμυνες δεν λειτουργούσαν καθόλου σωστά στην πρώτη περίοδο. Βεζένκοβ και Μάρτιν από τη μία πλευρά, Αγραβάνης και Γκραντ από την άλλη διατηρούσαν τις ομάδες τους κοντά στο σκορ. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» με το υπέρ τους 20-18.

Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που ξέφυγε στο σκορ. Η παρουσία του Σλούκα πρόσφερε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και σκορ ενώ ο Έισι με 2/2 τρίποντα βοήθησε για το 24-33. Ο Προμηθέας έκανε λάθη και είχε κακές επιθετικές επιλογές. Στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ανέλαβαν δράση οι Βεζένκοβ και Ζαν-Σαρλ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +15 (31-46).

Ο ρυθμός δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο. Ο Φαλ κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι, ο Ολυμπιακός δεν άφηνε κανέναν αιφνιδιασμό ανεκμετάλλευτο και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +26 (39-65). Ο μόνος που προσπαθούσε να κρατήσει επιθετικά τον Προμηθέα ήταν ο Φόστερ και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 53-75.

Όλα πλέον είχαν κριθεί. Ο Ολυμπιακός διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στην αρχή της τέταρτης περιόδου, φτάνοντας στο +31. Οι ομάδες έπαιζαν αρκετά ελεύθερα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ξανά 100 πόντους (72-102) και είναι με το… ένα πόδι στους τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Ρέι 6 (2). Γκραντ 6, Αγραβάνης 10, Σίμπσον, Φόστερ 19 (1), Χαντ 7, Γκίκας 2, Αγραβάνης Γ 4, Λάγιος 6, Άντριτς 3 (1), Μπαζίνας 3 (1), Τανούλης 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (2). Ντόρσεϊ 4 (1), Φαλ 7, Βεζένκοβ 20 (3), Παπανικολάου 8 (1), Έισι 6 (2), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 9 (2), Σλούκας 8 (2), Μάρτιν 17, Ζαν-Σαρλ 8, ΜακΚίσικ 3 (1)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε!