Το Champions League έριξε αυλαία και φέτος. Αλλά άφησε πίσω του διάφορες στιγμές που θα μείνουν στον χρόνο.

Το Champions League από τότε που δημιουργήθηκε έχει δώσει άλλη βαρύτητα στα βράδια μας. Ειδικά σε εκείνα τα μεσοβδόμαδα. Αν δεν ήταν αυτό οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας θα πέρναγαν… (δικό σας).

Όταν βρίσκεται σε διακοπή ή ακόμη χειρότερα όταν τελειώνουμε νιώθουμε κάτι. Μία πέτρα στο στομάχι. Μία ματαιότητα. Ένα «τίποτα» απαντάμε όταν μας ρωτάνε τι έχουμε. Αλλά στην πραγματικότητα ξέρουμε τι έχουμε και τι μας φταίει.

Ότι πρέπει να περιμένουμε τρεις με τέσσερις μήνες μέχρι να ακούσουμε και πάλι το «δε τσάαααααααμπιονς…» και να μαζευτούμε σε σπίτια για να δούμε κάποιο ματς.

Όπως κάθε σεζόν έτσι και η φετινή ολοκληρώθηκε και μας άφησε πίσω μερικές στιγμές που θα έχουμε να λέμε για καιρό. Εγώ τουλάχιστον σίγουρα.

Το τουρνουά του Καρίμ Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα θυμάται για πολλά χρόνια και αυτός τη φετινή σεζόν του Champions League. Όχι μόνο γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης το κατέκτησε. Αλλά γιατί ήταν εκείνος ο πρωταγωνιστής της και την πήρε από το χεράκι για να την φτάσει τόσο ψηλά!

Έτσι, μετράει πλέον πέντε κατακτήσεις (όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο), έγινε ο πρώτος που σημειώνει back to back χατ- τρικ μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παράλληλα, τερμάτισε και πρώτος σκόρερ με 15 τέρματα -μόνο τρία εξ αυτών με πέναλτι. Θέλετε κάτι άλλο;

Ο τελικός του Τιμπό Κουρτουά

Κάποτε σε έναν αγώνα τοπικού είχα ακούσει για έναν τερματοφύλακα που έπαιζε καλά την εξής ατάκα από την εξέδρα: «Έχει πιάσει και τις κάλτσες του αυτός σήμερα». Χρόνια μετά -όντας σίγουρος πως δεν έβλεπα τον Τιμπό Κουρτουά- αυτή μου ήρθε και πάλι στο μυαλό.

Ο Βέλγος κίπερ τα έβαλε μόνος του με όλη την επίθεση της Λίβερπουλ. Όχι απλά νίκησε. Αλλά στο τέλος της βραδιάς θριάμβευσε. Η αντίδραση του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 86′ στο… άπιαστο που πιάνει απλά τα λέει όλα.

Η τύχη της Λίβερπουλ που έγινε ατυχία

Πολλοί ήταν εκείνοι που τα… έβαλαν με την τύχη της Λίβερπουλ, μιας και οι Άγγλοι μέχρι και τον τελικό δεν αντιμετώπισαν κάποιο μεγαθήριο. Αλλά, όπως λέμε και στην Καλλιθέα, karma is a bitch!

Όλα αυτά που πέρασαν οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ -σχετικά- ανώδυνα τα βρήκαν μπροστά τους στο πιο δύσκολο και στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν. Στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «reds» είχαν εννιά σουτ στον στόχο, αλλά κανένα γκολ. Από την άλλη οι Μαδριλένοι είχαν μόνο δύο και ένα γκολ.

Η έκπληξη της Βιγιαρεάλ

Παραδοσιακά πάντα υπάρχουν ομάδες στο Champions League που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Τα βάζουν με τους ισχυρούς και στο τέλος θριαμβεύουν.

Φέτος είχαμε τη Βιγιαρεάλ. Ναι μεν οι Ισπανοί δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο που να τρίβουμε τα μάτια μας. Ωστόσο, κοίταξαν στα ίσα τόσο τη Γιουβέντους, όσο και την Μπάγερν Μονάχου και στο τέλος τους έβγαλαν εκτός! Κάτι που παραλίγο και να συμβεί και με τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας -και της σεζόν- το «κίτρινο υποβρύχιο» έδειξε πως ακόμα και στις ημέρες μας υπάρχει ένα πιο… ρομαντικό ποδόσφαιρο.

Τα ματς του Κώστα Τσιμίκα

Αν τα βάλει κάποιος κάτω τα λεπτά του Κώστα Τσιμίκα θα βγάλει ότι αυτά ήταν 344. Σίγουρα όχι τόσα πολλά. Σίγουρα ο Έλληνας μπακ θα ήθελε να τρέξει περισσότερο, να δώσει πιο πολλά, να ιδρώσει όσο δεν πάει τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πιο πολλά από τα περσινά (130) και ότι σίγουρα ήταν πιο ποιοτικά. Μιας και στον προημιτελικό με την Μπενφίκα αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης. Όχι και άσχημα εδώ που τα λέμε. Άλλωστε ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα απλό βήμα, όπως λένε οι Κινέζοι.

 Το μπάχαλο στον τελικό

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε «ντου» οπαδών στα ελληνικά γήπεδα. Σπανίως σε ξένα. Πόσο μάλλον στον τελικό κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πόσο δε σε τελικό Champions League.

Κι όμως συνέβη! Οι αρχές πιάστηκαν στον ύπνο και έτσι όχι μόνο υπήρξε μπάχαλο με τα εισιτήρια -άλλοι μπήκαν χωρίς εισιτήριο και άλλοι που είχαν πληρώσει έμειναν έξω- ενώ και το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λίβερπουλ ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας. Super League που σας χρειάζεται!

Η γκέλα στην κλήρωση των «16»

Σε ένα παράλληλο σύμπαν κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Ίσως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως όχι. Έχουν περάσει μήνες, αλλά, σίγουρα λίγοι έχουν ξεχάσει την… γκέλα που έγινε στην κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League.

Σίγουρα όλοι ήθελαν να δουν το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόνο και μόνο γι’ αυτό έπρεπε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Οπότε μόνο στο παράλληλο σύμπαν που αναφέρουμε και πιο πάνω έχει γίνει η εν λόγω αναμέτρηση. Ο νικητής; Άγνωστος.

Ο αποκλεισμός της dream team της Παρί Σεν Ζερμέν

Όποιος πει ότι το καλοκαίρι του 2021 δεν σκέφτηκε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν θα φτάσει πολύ ψηλά στο Champions League, λόγω μεταγραφών Μέσι, Ράμος και τα… ρέστα, τότε είτε λέει ψέματα, είτε δεν λέει την αλήθεια.

Οι Παριζιάνοι όχι απλά δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Αλλά έμειναν εκτός συνέχειας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα με επική ανατροπή που είχε την υπογραφή του Καρίμ Μπενζεμά. Ναι μεν ο Κιλιάν Μπαπέ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε. Έτσι συνέχισε να έχει… μηδέν τρόπαια εις το πηλίκον.