Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε από τη Δανία έβαλε «φρένο» στην πορεία του Έλληνα πρωταθλητή στο δρόμο προς τα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε από τη Δανία έκανε το ματς της ζωής του και νίκησε με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Τσιτσιπάς είχε μεγαλύτερη ταλαιπωρία στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που όπως αποδείχτηκε έπαιξε σημαντικό ρόλο σήμερα. Ένα χρόνο μετά την παρουσία του στον τελικό, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τους στόχους του. Από την άλλη, ο Ρούνε αγωνίζεται για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό στη διοργάνωση, ενώ το 2019 είχε πάρει τον τίτλο στα Juniors.

Ο αγώνας:

Ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του παιχνιδιού, κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους πόντους για να προηγηθεί με 3-1. Όπως «έσπασε» όμως το σερβίς του αντιπάλου του, έτσι το έχασε αμέσως μετά. Ο Τσιτσιπάς είχε διπλό break point στο 4-3, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και ο Ρούνε έκανε το αποφασιστικό break στο 11ο γκέιμ. Ο Έλληνας τενίστας δεν τα παράτησε, έσωσε δύο σετ-μπολ, αλλά τελικά ο Ρούνε κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5 σε μία ώρα και τρία λεπτά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε από την αρχή σε μειονεκτική θέση. Κατάφερε όμως να κρατήσει το σερβίς του. Οι δύο τενίστες συνέχισαν χωρίς να απειλούνται επί της ουσίας, αλλά στο κρίσιμο σημείο ήταν αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωταθλητής που «μίλησε». Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 5-3. Δεν έχασε το σερβίς του ούτε στο τελευταίο game για να φτάσει έτσι στο 6-3.

Ο Ρουνέ δεν πτοήθηκε. Έπαιξε εξαιρετικό τένις και εκμεταλλευόταν κάθε λάθος του Τσιτσιπά. Έκανε break, προηγήθηκε εύκολα με 4-2 και έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ.

Με τα game να είναι στο 2-2 στο τέταρτο σετ, ο Ρούνε είχε πάρει για τα καλά τον… αέρα του Τσιτσιπά. Ο 19χρονος μπήκε με απίστευτη ορμή στο παιχνίδι του και με break πέρασε μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του (4-2), ενώ έκανε ένα ακόμα break (5-2), με τον παιχνίδι ουσιαστικά να δείχνει ότι τελείωσε. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 5-4. Στο τελευταίο όπως αποδείχτηκε game, δεν μπόρεσε να κάνει το break, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες (6-4) και το ματς ολοκληρώθηκε (3-1 σετ)!