Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ των Μαϊάμι Χιτ. Θα καταφέρει να του οδηγήσει στους τελικούς του NBA όπως έκανε και πριν δύο χρόνια;

Στη δέκατη χρονιά του στη λίγκα, ο Τζίμι Μπάτλερ έχει πάρει τους Χιτ από το χέρι και τους οδηγεί μέχρι τους τελικούς, όπως έκανε και πριν δύο χρόνια. Το αν θα το καταφέρει και φέτος θα φανεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα game 7 των τελευταίων ετών. Στο 6ο παιχνίδι, μπήκε με την πλάτη στον τοίχο, έπαιξε σαν ηγέτης και τελικά, έστειλε τη σειρά πίσω στο Μαϊάμι.

Η τέταρτη 40αρα στα φετινά πλέι οφ

Οι πόντοι του στα προηγούμενα τρία παιχνίδια της σειράς ήταν 8, 6 και 13. Το να καταφέρεις να επιστρέψεις από τόσο κακές εμφανίσεις, από δύο συνεχόμενες ήττες και από ένα μπρέικ στην έδρα σου σε game 5, είναι ένα σενάριο. Το να βάλεις 47 μέσα στη Βοστώνη και να στείλεις τη σειρά σε 7ο παιχνίδι, είναι ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάτλερ κάνει κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Στα φετινά πλέι οφ, έχει πλέον 4 παιχνίδια με 40+ πόντους και το τελευταίο ήταν το δεύτερο με αντίπαλο τους Σέλτικς.

Το έκανε όπως ο Λεμπρόν το 2012

Οι αναλυτές συγκρίνουν τους 47 πόντους του στη Βοστώνη, με τους 45 του Λεμπρόν στο ίδιο γήπεδο μια δεκαετία πριν. Δικαίως, διότι οι ομοιότητες είναι πολλές. Ίδιο ζευγάρι, ίδια κατάσταση για τους Χιτ και ακριβώς ίδιο mentality από τους δύο σταρ μιας ομάδας που μπορεί να άλλαξε από την εποχή του big 3 αλλά έμεινε αγαπητή μέχρι σήμερα. Όσον αφορά το αριστούργημα του Λεμπρόν εκείνο το βράδυ, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ίσως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις παίκτη στην ιστορία του NBA. Ο βασιλιάς έμοιαζε δαιμονισμένος εκείνο το βράδυ. Με την πλάτη στον τοίχο, όπως ο Τζίμι νωρίτερα μέσα στη βδομάδα που διανύουμε. Ο Λεμπρόν το έκανε απέναντι στον Γκαρνέτ και στον Ρέι Άλεν, ο Τζίμι το έκανε απέναντι στον Τέιτουμ και τον Μπράουν. Η ιστορία είδε τους Χιτ να κατακτούν το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Φέτος, έχουν την ίδια ευκαιρία με τότε, αρκεί να κάνουν αυτό που πρέπει αύριο τα ξημερώματα.

Η σεζόν που άλλαξε τα πάντα

Στις τρεις πρώτες του σεζόν στο Σικάγο βλέπαμε έναν άκρως αμυντικογενή Μπάτλερ. Η αλλαγή στο παιχνίδι του άρχισε να αχνοφαίνεται από τη σεζόν του 13-14. Ωστόσο, από την αρχή της τέταρτης θητείας του στο Σικάγο, έδειξε πως έχει σκοπό να μετατραπεί σε έναν από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του NBA. Κατέκτησε δικαίως το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη για εκείνη τη χρονιά. Να σημειώσουμε πως από τους 13.1 πόντους μ.ο το 13-14, εκτοξεύτηκε στους 20 τη σεζόν 14-15. Από εκεί και έπειτα αγαπήθηκε στο Σικάγο για πολλούς λόγους. Στη Μινεσότα προσπάθησε να στεριώσει, ενώ στη Φιλαδέλφεια δυσκολεύτηκε πολύ. Τελικά, το καλοκαίρι του 2020 κατέληξε στο Μαϊάμι. Οι Χιτ είχαν ανάγκη από ένα ηγέτη. Τον βρήκαν στο πρόσωπο του Μπάτλερ που τους οδήγησε στους τελικούς την πρώτη του μόλις χρονιά.

Όπως και ο Τζέιμς, ο Μπάτλερ ήταν αναγκασμένος να ξεπεράσει τον εαυτό του ανεξάρτητα από την εμφάνιση των συμπαικτών του. Ενώ είχε βοήθειες από τον Λόουρι, τον Τάκερ και τους υπόλοιπους,  ήταν ο απόλυτος λόγος που οι Χιτ είναι ακόμα ζωντανοί και θα διεκδικήσουν μια θέση στους τελικούς. Γράφει τις δικές του χρυσές σελίδες στο NBA και αξίζει πλέον τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων. Είτε κατακτήσει το πρωτάθλημα, είτε αποκλειστεί σε λίγες ώρες από την διεκδίκηση του.