Μετά από 23 χρόνια αναμονής, η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη επέστρεψε στην Premier League, νικώντας 1-0 τη Χάντερσφιλντ στον τελικό των playoffs της Championship.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ξανά στην Premier League. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησε της Χάντερσφιλντ με 1-0 στο «Wembley», στο μπαράζ ανόδου και επέστρεψε στα «σαλόνια» του βρετανικού ποδοσφαίρου. Εκτός της ανόδου, η Νότιγχαμ Φόρεστ εξασφάλισε και τεράστια έσοδα, που αναμένεται να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κυριάρχησε απέναντι στη Χάντερσφιλντ, έχοντας την κατοχή της μπάλας απ’ τα πρώτα λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση της Φόρεστ, γινόταν ακόμη πιο έντονη. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, οι «κόκκινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με το αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χάντερσφιλντ προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα την άμυνα της Φόρεστ. Η άμυνα της ομάδας του Στίβεν Κούπερ, ήταν πολύ αποτελεσματική και δεν επέτρεψε στους «μπλε» για να απειλήσουν την εστία τους. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φίλους της Νότιγχαμ Φόρεστ να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Με τεράστια αγωνία βίωνε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον τελικό ανόδου που έδινε η Νότιγχαμ Φόρεστ κόντρα στη Χάντερσφιλντ. Χαρακτηριστικά, περίπου πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού αλλά και των «κόκκινων» να κάνει τον σταυρό του.

Η ιστορική αγγλική ομάδα, κάτοχος δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών (1979, 1980), περίμενε πολλά χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα σπουδαίο κλαμπ με παράδοση, ιστορία και πιστους φιλάθλους. Πλέον δίνει ραντεβού στα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Εκεί όπου ανήκει και η ίδια.