Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και παρουσιάζοντας ένα τένις υψηλών προδιαγραφών σε μεγάλα κομμάτια και των τριών σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ.

Δεν… ζορίστηκε αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 23χρονος τενίστας επιβλήθηκε 3-0 σετ του Μάικλ Ίμερ και πήρε την πρώτη άνετη νίκη στη φετινή διοργάνωση. Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε πλήρως σε όλα τα στοιχεία του ματς και καθήλωσε τον 23χρονο Σουηδό, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε τον ρυθμό του μετά το 4ο γκέιμ (2-2) κι άρχισε να αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα τις επιθέσεις του Ίμερ. Στο 5ο γκέιμ, ο 23χρονος πρωταθλητής έκανε το πρώτο μπρέικ (3-2). Ακολούθησαν δύο εντυπωσιακά game στα οποία δεν έχασε ούτε πόντο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στο 5-2 κι από εκεί να «κλείσει» το πρώτο σετ (6-2), κρατώντας άνετα το σερβίς του.

Η κυριαρχία του Τσιτσιπά στο κορτ αποτυπώθηκε ακόμη πιο έντονα στο δεύτερο σετ. Παρά την αρχική πίεση που του άσκησε ο Σουηδός, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τα επόμενα πέντε games, χάνοντας μόλις τρεις πόντους και έκανε το 2-0 σετ σε 35 λεπτά.

Ο 23χρονος Έλληνας άσος συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στα επόμενα γκέιμ. Με υποδειγματικές επιθέσεις έφτασε πανεύκολα στο 4-0. Ο Ίμερ αξιοποίησε ορισμένα λάθη του Τσιτσιπά στο 5ο γκέιμ και μείωσε σε 4-1 όμως όλα είχαν κριθεί. Ο 23χρονος πρωταθλητής, αφού πρώτα κράτησε το σερβίς του, στη συνέχεια με το 7ο μπρέικ του, «τελείωσε» τον αγώνα με 6-1 μέσα σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: 

«Είχα αρκετά καλά ράλι. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί με τον Ίμερ. Έπαιξε πολύ καλά κι έκανε καλή προσπάθεια μέχρι τον 3ο γύρο και του αξίζουν πολλά μπράβο, όμως με καλό τένις με υπομονή κατάφερα να πάρω τη νίκη.

Έφτασα αρκετά αργά στα προηγούμενα παιχνίδια και ο καιρός ήταν πιο κρύος. Σήμερα ένιωσα πιο ελεύθερος και δημιουργικός για να πιέσω με τα χτυπήματά μου. Είχα αυτοπεποίθηση ώστε να βρω μία μεγάλη επίθεση.

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να… ζητήσω, αυτό είναι ένα ηλιόλουστο Ρολάν Γκαρός με τον ωραίο κόσμο του στην εξέδρα. Δεν με νοιάζει ποιον θα αντιμετωπίσω στον επόμενο γύρο».