Ώρα τελικού Champions League! Το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς κάνει σέντρα απόψε στο «Παρκ ντε Πρενς» με τις Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης να μάχονται για την κορυφή της Ευρώπης.

Διακόσια πενήντα (250) χρόνια ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Λίβερπουλ (130/έτος ίδρυσης 1892) και Ρεάλ Μαδρίτης (120/έτος ίδρυσης 1902),… συναντώνται στο Παρίσι και το «Σταντ ντε Φρανς» για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Μήνες σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας και ανατρεπτικών αποτελεσμάτων θα συγκλίνουν σε ένα μόνο παιχνίδι όπου ο νικητής τα παίρνει όλα. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα αναμετρηθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι σε μια επανάληψη του τελικού του 2018 στο Κίεβο. Ας δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα των δύο ομάδων στη φετινή διοργάνωση μέσα από το Debut.gr. 

Champions League

Λίβερπουλ: Στόχος της να επανέλθει στην κορυφή

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει εκ νέου την κατάκτηση του τροπαίου, τρία χρόνια μετά το θρίαμβό της στη Μαδρίτη το 2019, κόντρα στη Τότεναμ. Κάτω από την… μπαγκέτα του εμβληματικού προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ, οι «κόκκινοι» έχουν «λάμψει» αυτή τη σεζόν.

Η Λίβερπουλ κληρώθηκε σε έναν άκρως απαιτητικό όμιλο. Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Μίλαν δεν στάθηκαν ικανές να την σταματήσουν και με έξι νίκες σε έξι ματς πήρε εύκολα την πρόκριση. Στην φάση των «16» έκαμψε την αντίσταση της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ ενώ στην συνέχεια «καθάρισε» και την Μπενφίκα. Τελευταίο εμπόδιο για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ. Οι Reds επικράτησαν με 2-0 στο «Άνφιλντ» και 3-2 στην Ισπανία μολονότι οι παίκτες του Έμερι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο της ρεβάνς.

«Είχαμε μια υπέροχη σεζόν, αν νικήσουμε θα είναι μια φανταστική σεζόν» παραδέχτηκε ο Κλοπ. Ο Γερμανός έχει αναγεννήσει την Λίβερπουλ και την έχει κάνει ξανά πρωταγωνίστρια. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League. Έχει τους παίκτες και την ποιότητα να το καταφέρει. Στα αγωνιστικά εκτός είναι ο Ντιβόκ Οριγκί ενώ ο Τιάγκο δείχνει πως κερδίζει την μάχη και θα καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό. Σαλάχ, φαν Ντάικ, Φαμπίνιο και Γκόμεζ είναι ξανά διαθέσιμοι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Φυσικά ο τελικός θα έχει και άρωμα… Ελλάδας. Ο Κώστας Τσιμίκας θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League. Ο πρώτος ήταν ο Ακης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Έτοιμη να γράψει ξανά ιστορία

Ρεάλ Μαδρίτης και Champions League πάνε μαζί! Η απόλυτη «Βασίλισσα» έκανε μία τρελή σεζόν, γεμάτη ανατροπές και έρχεται στο Παρίσι ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το παραμύθι.

Η πορεία της «Βασίλισσας» δεν ξεκίνησε ιδανικά, καθώς γνώρισε την ήττα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από την Σερίφ Τιρασπόλ στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Η ήττα αυτή φαίνεται πως παρακίνησε τους «μερένχες». Οι Μαδριλένοι έχουν διανύσει μια πορεία πλούσια σε συναισθήματα, με δύο ανατροπές κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (στους «16») και τη Μάντσεστερ Σίτι (στα ημιτελικά), μεγαλώνοντας το θρύλο τους. Επίσης απέκλεισαν την -κάτοχο του τίτλου- Τσέλσι στα προημιτελικά.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, σκόρερ 44 τερμάτων σε 45 αγώνες αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 15 στο Champions League, ενσαρκώνει τη δύναμη του χαρακτήρα ενός συλλόγου με εμπειρία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτός που θέλει να την οδηγήσει στην κούπα. Φυσικά δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός κουβέντας τον Κάρλο Αντσελότι. Ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές. Θα μπορέσει να οδηγήσει την Ρεάλ στον 14ο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση;

Ο τελικός θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η συνολική αξία του ανέρχεται σε 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ. Το ενδιαφέρον είναι πραγματικά μεγάλο. Ποιος όμως θα καταφέρει να χαμογελάσει στο τέλος; Πού θα καταλήξει η κούπα με τα «μεγάλα αυτιά»; Στην Αγγλία ή την Ισπανία; Η απάντηση σε λίγες ώρες…

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.