Ο Κάρλο Αντσελότι παραχώρησε συνέντευξη στην UEFA και μίλησε για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τη Λίβερπουλ.

Ο Κάρλο Αντσελότι έσταξε… μέλι για τη Λίβερπουλ ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τους «reds» στο Παρίσι το Σάββατο και ο Ιταλός τεχνικός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αντίπαλό της «βασίλισσας».

«Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί πολλές φορές κόντρα στη Λίβερπουλ. Η πρώτη ήταν το 1984, στον τελικό της Ρώμης. Δεν είχα αγωνιστεί γιατί ήμουν τραυματίας. Οι επόμενες ήταν το 2005 και το 2007 (όταν ο Αντσελότι ήταν προπονητής της Μίλαν) και φυσικά η αντιπαλότητα έγινε πιο έντονη όταν δούλεψα στην Έβερτον. Τώρα, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι. Έχουν μια εξαιρετική ομάδα, είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά είναι χαρά να παίζεις εναντίον τους στον τελικό» είπε αρχικά και πρόσθεσε για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης:

«Το 2005, ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει ποτέ σε τελικό. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχει αυτό το απρόβλεπτο που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς σκοράραμε δύο φορές σε ένα λεπτό στο 90ο λεπτό εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά. Αυτά συμβαίνουν και πρέπει να το αποδεχτείς. Επίσης, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ. Το ποδόσφαιρο πάντα προσφέρει μια ευκαιρία λύτρωσης, και αυτό συνέβη δύο χρόνια αργότερα (όταν η Μίλαν νίκησε τη Λίβερπουλ στον τελικό του 2007)».

Ο Αντσελότι για την… εκδίκηση της Λίβερπουλ

Ως προς το ενδεχόμενο εκδίκησης της Λίβερπουλ για τον τελικό του 2018 στο Κίεβο τόνισε:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά επίσης εκδίκηση επειδή έχασε έναν τελικό από τη Λίβερπουλ το 1981 στο Παρίσι. Δεν νομίζω ότι σημαίνει πολλά αυτό. Δύο μεγάλες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη και αυτή που έχει περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα θα κερδίσει στο τέλος. Όπως είπα, η Λίβερπουλ έχει πολλή ποιότητα μαζί, με υψηλή ένταση και καλή οργάνωση. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής που έφερε μερικά νέα πράγματα στο ποδόσφαιρο με την ένταση και την επιθετική πίεση των ομάδων του. Κάνει μεγάλη δουλειά».

Τέλος, για την πέμπτη παρουσία του σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ είπε πως «φτάνω στον πέμπτο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έχω σκεφτεί. Ναι, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη φορά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και μπόρεσα να προσαρμοστώ σε αυτές τις αλλαγές. Από τον πρώτο τελικό του 2003 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Υπήρξαν θετικές αλλαγές. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και προσαρμόζομαι στις αλλαγές γιατί έχω πάθος για αυτό το άθλημα».