Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα «παγκόσμιας κλάσης» αλλά και η δική του Λίβερπουλ ξέρει πως να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, στις δηλώσεις του πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γερμανός τεχνικός επισήμανε πως η Ρεάλ είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης αλλά όλοι στην Λίβερπουλ ξέρουν πως να διαχειριστούν τέτοια παιχνίδια. Στο μυαλό της Λίβερπουλ δεν υπάρχει η «εκδίκηση». Απλά να παίξουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

«Πρώτα και κύρια είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης που ξέρει πως να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πολλά πράγματα είναι όπως ήταν πριν. Η αμυντική τους γραμμή έχει αλλάξει αρκετά. Μπροστά έχει αποχωρήσεις, αλλά ο Μπενζεμά είναι ακόμη στην ομάδα, μαζί με τους νεαρούς Βραζιλιάνους επομένως είναι μία κορυφαία ομάδα.

Είναι καλό που έχουμε παίξει τελικούς πριν. Το είπα κι αφού νικήσαμε τον τελικό του 2019 κόντρα στην Τότεναμ: σε όλους τους τελικούς που έπαιξαν οι ομάδες μου πριν, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά χάσαμε. Έτσι έπρεπε να μάθουμε να κερδίζουμε τελικούς και το κάναμε, όχι τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ αλλά άλλους. Είμαστε πιο έμπειροι κι αυτό είναι καλό.

Υπάρχει μία αίσθηση ότι θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση αλλά δε λειτουργούμε έτσι. Δεν είμαστε εμείς. Ήρθαμε στον τελικό με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι, πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Δεν ξέρω τι θέλω να σκέφτονται για εμένα. Αυτό που θέλω να κάνω στην ομάδα είναι να δημιουργήσω μία δομή, μία κουλτούρα για τώρα αλλά και για μετά την αποχώρησή μου, γιατί η σωστή δομή και η σωστή κουλτούρα δεν πρέπει να εξαρτώνται από ανθρώπους αλλά από τον σύλλογο».

Με Τιάγκο και Φαμπίνιο η αποστολή για τον τελικό

Τιάγκο Αλκάνταρα και Φαμπίνιο συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή της Λίβερπουλ. Αμφότεροι προέρχονται από πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο έχουν ανεβάσει στροφές και υπολογίζονται από τον Γερμανό. Το πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν και εάν θα συμβεί αυτό θα αποφασιστεί από τον Κλοπ και το ιατρικό επιτελείο των κόκκινων. Πολλά θα κριθούν μετά το πέρας της σημερινής τελευταίας προπόνησης των «κόκκινων» στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου θα διεξαχθεί και ο μεγάλος τελικός του Champions League.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.