Η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ με γκολ του Τζανιόλο και έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Και στο τέλος κερδίζει η Ρόμα και ο Μουρίνιο. Οι Ρωμαίοι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου Europa Conference League, χάρις σε ένα γκολ του Νικολό Τζανιόλο. Τεράστιο επίτευγμα για τον Μουρίνιο καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που έχει κατακτήσει τέσσερις διαφορετικούς ευρωπαϊκούς τίτλους.

Οι δύο ομάδες ήταν διστακτικές στην αρχή. Καμία από τις δύο δεν μπορούσε να πάρει το πάνω χέρι, έχοντας στο μυαλό τους την άμυνα. Στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη φάση η Ρόμα κατάφερε να προηγηθεί. Ο Τζανιόλο κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα με το στήθος και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Πατρίσιο.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, η Φέγενορντ μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει. Όμως «έπεσε» πάνω σε έναν εξαιρετικό Πατρίσιο που «έβγαζε» τα πάντα. Ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ αλλά η Ρόμα σώθηκε από το δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης, η μπάλα στρώθηκε στον Τιλ αλλά ο Πατρίσιο με σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν. Στο 50’ ο Μαλάσια εξαπέλυσε «κεραυνό» αλλά ο Πατρίσιο ήταν ξανά εκεί.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ρόμα μπορούσε και αναχαίτιζε κάθε προσπάθεια της Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί είτε τα «χαλούσαν» λίγο πριν το τέλος ή απλά «έπεφταν» πάνω στον Πατρίσιο. Οι αλλαγές του Μουρίνιο έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα που κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Στο 86′ η Ρόμα θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 αλλά ο Πελεγκρίνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπέιλοου. Το τελευταίο σφύριγμα του Κόβακς βρήκε μεγάλη νικήτρια τη Ρόμα, που μετά από δύο χαμένους ευρώ-τελικούς έφτασε τελικά στην κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Γήπεδο: «Arena Kompatare» (Τίρανα)
Σκόρερ: 32’ Τζανιόλο
Διαιτητής: Ι. Κόβακς (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΜΑ (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Μιχιταριάν (17’ λ.τρ. Ολιβέιρα), Κριστάντε, Κάρσντορπ (89’ Βίνα), Τζανιόλο (67’ Βερτού), Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι (67’ Σπινατσόλα), Έιμπραχαμ (89’ Σομουρόντοφ).
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Άρνε Σλοτ): Μπέιλοου, Γκεερντρουίντα, Τράουνερ (74’ Πεντερσεν), Σενέσι, Μαλάσια (89’ Γιαχάνμπακς), Τιλ (60’ Τούρνστρα), Όρσνες, Κοκτσού (88’ Βέιλμαρκ), Νέλσον (74’ Λίνσεν), Σινίστερα, Ντεσέρς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο.